Nyitott fül

Mennyit tudsz a Hillsongról?

Sokat hallunk a zenekarról, sok dalt ismerünk is tőlük, de vajon mennyit tudunk róla? Ki a frontember? Hogy került ő oda? 😀 Mik a céljaik? Ennek próbáltunk kicsit utánajárni:

„Uram, része akarok lenni a munkádnak! Ha ez a munka egy dal megírását jelenti, mindent meg fogunk tenni, hogy megírjuk a tőlünk telhető legjobb módon.” (Joel Houston)

Joel Houston látható és tapasztalható módon sikeresen ki tudta venni részét az „Úr munkájából”. Az általa vezetett Hillsong United formációt napjainkban a világ egyik legsikeresebb keresztény rock együtteseként tartjuk számon.

Joel Houston
A banda frontembere, Joel Timothy Houston, szülei unszolására kezdett zongoraleckéket venni, ám a gyermek figyelmét ezek az órák csak nagyon rövid ideig kötötték le.

Joel végül szakított a zongorával és a billentyűket hamarosan húrra cserélte. Gitározni kezdett, és úgy tűnik, az egykori kisfiú jó döntést hozott, hiszen 2002-ben már a Hillsong United bass gitárosaként debütált.

Joel ugyanakkor nem csak gitározott, de kivette szerepét a különböző dicsőítő konferenciák szervezésében is szerte a világon: Észak- és Dél-Amerikában, Afrikában, Európában és Ázsiában is.

Az általa írt dalok világszerte sikert arattak és több mint 32 nyelvre fordították le azokat, beleértve a német és a koreai nyelvet is. 2007-re az amerikai és ausztrál katolikus slágerlistákat is meghódították, hosszú időn át elfoglalva az első és második helyet.

Célkitűzés, fiatalok
Az ausztrál zenekar azt szeretné, hogy zenéjükön keresztül közelebb vihessék az embereket Istenhez, lehetőséget adva nekik arra, hogy együtt dicsérhessék, dicsőíthessék Őt.

A banda ugyanakkor nem feledkezik el a fiatalokról sem, hiszen rendszeresen kiemelik, hogy milyen nagy a jelentősége annak, hogy zenéjükkel megnyithatnak egy utat előttük, amelyet követve ők is együtt lehetnek és találkozhatnak a Teremtőjükkel.

A Hillsong United Hillsong gyülekezetéhez tartozik, és rendelkezik azzal a különleges képességgel, hogy a helyi ifjúsági munkájuk szellemét, hangját és éhségét a globális hallgatóság számára is át tudják adni albumaikon, turnéikon és konferenciáikon keresztül. A Hillsong United hangot akar adni ennek a generációnak és lehetővé tenni számukra, hogy kapcsolatba lépjenek Jézussal és egymással.

A „kortárs gospelként” is emlegetett banda 2010. november 3-án hazánkban is tiszteletét tette, és egy felejthetetlen koncertet adott a Papp László Sportarénában.

Bizonyára sok dalt ismertek tőlük, többet rendszeresen játszunk is dicsőítő alkalmakon.
Viszont, hogy még jobban megismerhessétek a zenekart, egy kevésbé ismert, ám annál hangulatosabb számot mutatunk nektek a zenekar ,,Young and Free” irányzatától:

Dudás Bernadett

(munkatársak: Blaschke Sebestyén, Kis Domonkos, Budai Tamás, Koncsik Domonkos)