Lelki apró

Már 4 éves…

Egyházmegyénkben már 4 éve indult útjára az Imaest a tiszta szerelemért és a családokért. Az ünnepi alkalomról olvashattok pár sort.

A 2011-es nyári régiós ifjúsági táborban találkoztam először olyan fiatalokkal, akik megélik a hitüket a párkapcsolatban is. Imádság, ének, csendesség, és mindezek mögött komoly szándékok a jövőnket tervezve, és vágyva egy olyan emberre, akit talán még nem is láttunk, de tudjuk, hogy valahol él, és ő is talán ránk vár. Az ima ereje, és az, hogy ez milyen hatással van a kortársaimra is, megdöbbentett.
Ezután elkezdtem járni a havi alkalmakra is (Imaest a tiszta szerelmért és családokért), de először csak a társaság miatt. Aztán a téma is egyre fontosabbá vált számomra, és válik azóta is. Mindig foglalkoznom kell vele, a társaim buzgóságára van szükségem, az Úrra a Szentségimádásban, és nem utolsó sorban a fantasztikus gondolatokra, amit Rácz Regi és Farkas Zsolti gyűjt össze nekünk.

Január harmadik keddjén ünnepeltük a imaestünk negyedik születésnapját. Szép számmal voltak jelen fiatalok, és a hagyományos programhoz egy rendhagyó tanúságtétel is társult – a város vezetője és kedves felesége osztotta meg velünk tapasztalatait. Bombázhattuk őket a minket érdeklő kérdésekkel, amire készségesen válaszoltak. Ez felrázott engem és autóstársaságomat is, hazafelé útra
biztosította a témát.
Zárásul pedig megosztanám veletek, azt, amiért érdemes Sülysápra havonta eljárni az Imaestre: találkozhatsz nagyon jó emberekkel, akik ugyanazért imádkoznak, mint Te, sokat adnak a szép imádságok, szenzációs papok és az Úr Jézus az Eucharisztiában! Ezek az összetevők szerintem nagyon sokban hozzájárulnak a családi éltre való készüléshez, vagy a jelenlegi családod imádságon keresztüli gondozásához.

György Balázs