Ajánló

Lemerült a duracell nyuszi?- Van egy tippünk

Alakul a nyár? Idemész-odamész, ilyen tábor-olyan tábor? Ifjúsági Világtalálkozó Krakkóban?  Bizonyára sokan ha belenézünk a naptárunkba, már csak néhány szabad nap kínálkozik a nyári hónapokban. A kisebb testvérekre, fiatal felnőttekre gyakran jellemző, hogy szeretünk szolgálni, ott segíteni, ahol szükség van ránk és semmiből sem szeretnénk kimaradni. De mikor fogunk mi is kikapcsolódni és a szervezői feladatokat félre téve csakis Istenre figyelni? Például augusztus 13-22 között, Taizében.

taizé2Ezen a héten is várhatóan 2-3 ezer fiatal gyűlik majd össze, hogy csatlakozzanak a taizéi szerzetesek életéhez, és eltöltsenek egy hetet Istennel és egymással közösségben. A hét minden napján mise, háromszori éneklős ima alkalom, közös étkezések, fiatalos Bibliai bevezetők, kis csoportos beszélgetések, közös munka, játék, vidámság és sok egyéb program vár a fiatalokra. A résztvevők a világ minden tájáról érkeznek, így nagy élmény lehet a határokat nem ismerő keresztény közösségben levés érzete is, illetve érdekes és izgalmas beszélgetések, ismeretségek kialakulására is teret kínál a hét. De békét és csöndet is ad annak, akinek arra van szüksége.

A szervezők mindenkinek ajánlják az egyhetes zarándoklatot, akik : „Szeretnének új barátokat szerezni, nyelvet gyakorolni, zarándokolni, énekelni, beszélgetni, csöndben maradni, barátkozni, utazni, sokat buszozni, francia sajtokat enni, sok szépet látni, közösségben lenni, játszani, táncolni, együtt enni, a közösségért dolgozni, imádkozni, szemlélődni, rengeteg szeretetet kapni, békét találni, többet megtudni magadról, többet megtudni a világról, megtalálni önmagad a saját életedben. Fiataloknak, idősebbeknek, erős hitűeknek, útkeresőknek… legfőképpen nyitottaknak!”

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/522787371225976/
Jelentkezési lap: http://goo.gl/forms/gaiYA0cpPh

Időpont: augusztus 13-22. Helyszín: Taizéi Közösség, Taizé, Franciaország
Utazás: Busszal, Budapestről Kérdés, jelentkezés: facebook.com/iranytaize; vagy iranytaize@gmail.com Összköltség: 39.980ft (Június 1-től 43.500ft) + 43 euró /30 év fölött 105€/, mely tartalmazza az utazást, a taizéi részvételi hozzájárulást, szállást, napi 3-szori étkezést, valamint min-den taizéi programot. Több információ Taizéről: www.taize.fr/hu