Közösségszervezők

Közösségszervezők

Bacsi-Nagy Gergely  – ifjúsági közösségszervező

Bacsi-Nagy Gergő„Gödöllőn élek családommal, 2 gyermek édesapja vagyok. Egyetemi éveim alatt tértem meg, 2010-ben lettem katolikus kereszténnyé. Erdőmérnökként erdei iskolát vezetek, így kerültem kapcsolatba a pedagógiával, a fiatalokkal. A Mente Misszióval 2013-tól kezdve egyre szorosabbá vált a kapcsolatom, kezdetben a feleségem révén, míg végül 2017-ben Laci atya meghívott az emberhalász misszióba, hogy a Gödöllő környéki kis településeken építsek ifjúsági közösségeket.”

 

 

 

 

BalázsGyörgy Balázs- ifjúsági közösségszervező a Zagyva és Galga mentén

„Milyen feladatokat látok el?

A papokkal, hitoktatókkal, iskolavezetőkkel, önkormányatvezetőkkel, szülőkkel, régiós kisebb testvérekkel, aktív fiatalokkal és régebb óta fiatalokkal együttműködve indítok, építek, és vezetek közösségeket a helyi lehetőségekhez, viszonyokhoz igazítva, abból a célból, hogy minden egyházközségben hitükben és személyiségükben érett, elkötelezett emberek legyenek, és munkálkodjanak.
Így kialakult eddig: gyerekfoglalkozások és serdülő klubok az iskolákban, minioratóriumok művelődési házban és plébániákon, kezdő ifiklubok plébánián, és egy haladó ifiklub plébánián.
A Zagyva és Galga mentébe bekísérem a fiatalokat. A régiókban önkéntesként szolgálok.
Nagyon szeretem csinálni! Hálás vagyok az Istennek, hogy csinálhatom, és segít benne, hogy csinálhassam!”

 Fényi IStvánFényi István – ifjúsági irodai munkatárs, ifjúsági közösségszervező

„Az ifjúsági lelkész és irodavezetője mellett gondnoki, irodai és szükség esetén gazdasági feladatok ellátása, az Ifjúsági Lelkészség és régióinak háttérszolgálata. Az irodának helyet adó váci Hétkápolna Mária-kegyhelyhez tartozó egyházi területen fekvő liget rendszeres gondozása.  Észak-Duna menti régióban ifjúsági közösségek létrehozása és ezeknek felelős vezetése, egységben a mindenkor helyi plébánossal. Hálás vagyok Istennek és a Szűzanyának, hogy szolgálatommal elősegíthetem egyházmegyénkben a Katolikus ifjúsági közösségek születését.”


Erik jóHümpfner Erik – ifjúsági közösségszervező, IKSZ és kincstár felelős
„Két településen vezetek ifjúsági közösséget, Mindezt nagyon élvezem, mert aktívan tehetek a felnövekvő nemzedékért.
Emellett az iskolai közösségi szolgálat felelőse vagyok az egyházmegyében, szóval ha te is szívesen teljesítenéd nálunk az 50 órát, akkor ne habozz, keress bátran! 
A harmadik területem a kincstár.  Ez elsőre megtévesztő lehet. Nem egy hatalmas trezorban töltöm a mindennapjaimat, hanem a régióinkban szunnyadó lelki és szellemi kincsek összegyűjtésén ügyködök. Mindebből te is profitálhatsz, hisz hozzáférhetsz ahhoz a hatalmas tudás anyaghoz, ami mindannyiunk közös kincsesbányája.”

 

 

Kuris Tibor – ifjúsági közösségszervező

Kuris Tibor„Kuris Tibor vagyok, 35 éves, házas, 3 gyermek édesapja. 2011 óta a Váci Egyházmegye Ifjúsági Irodájának munkatársa. A szécsényi kistérségben ifjúsági közösségszervezőként szolgálom a Mente Misszió azon célját, hogy az egyházmegye minden településén legyen ifjúsági közösség. Munkám állandó kisközösségi alkalmak, ifjúsági találkozók és táborok szervezéséből és lebonyolításából tevődik össze. Hiszem, hogy a Szentlélek az ifjúsági közösségek által szeretné jobbá, szebbé és boldogabbá tenni a magyar hazát és én ebben igyekszem Neki segíteni. „

 

 

 

Kuti AttilaKuti Attila – ifjúsági közösségszervező, forrásszervező

„Mentés önkéntes ténykedéseim mintegy 2 évtizedre nyúlnak vissza, s máig is tartanak. 2017. október 1-től részmunkaidőben dolgozom a Váci Egyházmegye Ifjúsági Lelkészségének. Fő feladatom a regionális szintre tervezett ifjúsági katolikus vezetőképző (Kovászoló) következő etapjának megszervezése, előkészítése és lebonyolítása, mint közösségszervező. Ezen kívül még forrásszervezőként veszek részt a misszió életében, mint gazdasági ügyekkel foglalkozó munkatárs.”

A Rólunk videósorozat Terepemberhalászokat bemutató része itt megtekinthető.