AjánlóAktuális Lelkigyakorlatok

Kövesd a csillagot!

Adventi ifjúsági imavirrasztások a szociális testvérek hűvösvölgyi házában, melyre minden fiatalt szeretettel várunk!

Lehet, hogy már átvirrasztottál egy éjszakát egy buli, egy jó társaság vagy egy vizsga miatt.
Miért nem virraszthatnál most az Úrral? Advent az éberség, a várakozás, a virrasztás ideje.

Lépj ki a megszokásokból, a kényelemből, úgymint a három király és kövesd a csillagot, hogy találkozz a Királyok Királyával.

Időpont: 2019. december 13. 20:30 – december 14. 5:30

További információ és jelentkezés Zics Ildikónál: zics.ildiko@gmail.com

Az éjszaka szentmisével kezdődik, majd változatos imádságokkal folytatódik, melyek utat mutatnak abban, hogy meglásd a te csillagodat, ami elvezet Istenhez.
A virrasztás ideje alatt, aki igényli, annak lepihenésre is lesz lehetőség.

A helyszín: Budapest, II. ker., mely az 56-os, 61-es villamos hűvösvölgyi végállomásától 5 perc alatt megközelíthető.


Néhány megosztás a korábbi virrasztásokon részt vett fiataloktól:


Virrasztás, egy cselekedet, melyről nem is hinnénk mennyi mindent tartogathat számunkra! Én is így voltam vele egészen mostanáig (…). Azelőtt sosem vettem részt ilyen jellegű rendezvényen, így azt sem tudtam, hogy mi is ez voltaképpen, ám  kíváncsiságom felülkerekedett rajtam és arra gondoltam, hogy ez egyúttal remek lehetőséget is kínál magunkba szállni. Nem tévedtem nagyot! A közösen elmondott imák és elmélkedések alatt, a megannyi gyönyörű, szívhez szóló ének közben hatalmas ajándékot adott nekem az Úr. Azon az éjszakán sikerült megéreznem Krisztus jelenlétét a meghitt kis kápolnában és ez fantasztikus érzéssel töltött el. Olyan közel éreztem magamhoz Őt, hogy voltak pillanatok az este folyamán, amikor úgy éreztem, mintha csak ketten lennénk az egész kápolnában. Először nagyon furcsa érzés volt, ugyanakkor mérhetetlen nyugalommal és boldogsággal töltött el. Boldogsággal, amely még ma is tart, s amelyből erőt tudok meríteni a mindennapok nehézségeihez. Nagyon hálás vagyok mindezért!

„A közösség által szervezett virrasztáson már több alkalommal részt vehettem. Minden esetben lelki feltöltődést, a fizikai fáradtság ellenére lelki frissességet kaptam. Szabadnak éreztem ott magam az imádságban és az elmélkedésben. Az eddigi tapasztalataimtól eltérően, különleges módon élhettem át Isten közvetlen, személyes jelenlétét.”

„Csak kevéssé ismerem a Szociális Testvérek szolgálatát, de néhány virrasztáson voltam. Számomra megnyugvást és mélyülést adott. Hálás vagyok érte Istennek és a Közösségnek.”

„Egy éve részt vettem egy ifjúsági imavirrasztáson, amit a szociális nővérek szerveztek. Virrasztás, csend, béke, imádság. Jó volt Istennel lenni. A nővérek úgy éreztem egyek közülünk. Mellettünk térdeltek, nem előttünk, vagy felettünk… Azt éreztem olyanok, mint mi… Emberek, akik tanúságot tesznek Istenről a „világban”. Egyszerűen csak olyan embereknek láttam őket, akiknek a szíve Istennél van, de ettől nem elérhetetlenek. Jó volt, hogy ekképp egység születhetett az ott lévő fiatalokkal és nővérekkel. Az Isten előtti egység olyan egyszerű, de olyan csodálatos is. Ez az alkalom pont ilyen volt. Egyszerű és csodálatos.”