Nyitott fül

Imádkozom az Egyetlenhez!

Manafest-ph-cr-Melanie-GreenwoodA keresztény rapper Chris Scott Greenwood, ismert színpadi nevén Manafest, az Ontario állambeli Pickering városában látta meg a napvilágot 1979. július 19-én. Pontosan 19 évvel később a fiú egy súlyos gördeszkás baleset miatt fordult a zeneszerzés és a dalszövegírás felé. Az eredmények ők igazolják, mert úgy tűnik a fiatal Chris nem is hozhatott volna jobb döntést életének ebben a szakaszában.

Az elmúlt tíz év keresztény zenei palettájába Manafest, az amerikai rapper és egyben rockzenész végérvényesen is bebetonozta magát, mint a világ egyik legszínesebb, de ugyanakkor, mint a zenei műfajok határait folyamatosan feszegető előadó. Ez a színes zenei paletta, amin megtalálható a rap, hip-hop, a rock és a pop műfajok is, nem csupán 300.000 eladott albumot hozott Chrisnek, de az annyira vágyott négyszeres Juno Award jelölést is sikerült elnyernie – ami lényegében a Grammy-díjjal azonos Kanadában. Manafest folyamatosan ontotta magából a dalszövegeket, megjelenő albumai pedig sorra nyerték el a legrangosabb díjakat. Mára rajongók százezrei hallgatják számait és kísérik figyelemmel koncertjeit a világ négy kontinenséről. 2005 és 2015 között 9 nagylemeze jelent meg, vagyis szinte minden évre jutott egy új lemez.

Mi most a 2015-ben megjelenő „Reborn” (Újjászületett) c. album egyik „Pray” (Imádkozz) c. számát vettük górcső alá. Kicsit nézzünk bele, hogy tulajdonképpen miről is szól a szám:
Maga Chris a dalszöveg esszenciáját, mondanivalóját a következőkben foglalta össze:

Tulajdonképpen az egész elképzelésnek az a lényege, hogy amikor leveszed a kezedet a kormányról, tudjad, hogy Isten mindent az irányítása alatt tart, vagyis neked semmi okod nincsen az aggódásra.”
(Ez egy elég jó gondolat, nemde? Különösen így vizsgaidőszakban…)

A dal refrénjét hallgatva ezt a kijelentését azt hiszem nem is kérdőjelezhetjük meg. Természetesen kell ehhez a mi hitünk is, bizodalmunk Istenben és az ima erejében, de ha ez megvan, akkor tényleg nincs az a kormány, amit ne adhatnánk át Istennek életünk kilátástalannak tűnő helyzeteiben. Isten irányításával mindenképpen nyert ügyünk van!
(forrás: 
http://www.manafest.net/music/)

  

Dudás Bernadett
(munkatársak: Kasza Boglárka, Kis Nikolett Noémi, Czikó Márta, Kis Domonkos, Blaschke Sebestyén)