Nyitott fül

Group 1 Crew: The Difference

Egy amerikai keresztény, leginkább talán a hip-hop műfajában játszó együttestől mutatunk nektek egy számot, de előbb néhány szó az együttesről:

A Group 1 Crew egy keresztény banda, tagjai egy Bibliakörön ismerkedtek meg egymással. Első bemutatkozásuk a Can’t Go On című dalukkal történt a WOW Hits 2007 című albumon (2006 legjobb keresztény dalait összegyűjtő korong) olyan zenészek és énekesek mellett, mint a Casting Crowns, Chris Tomlin, vagy a Newsboys. 2007-ben felkerültek a „Love is a Beautiful Thing”-gel az R&R magazin top 20-as listájára. 2010-ben egyébként kiadták az „Outta Space Love” nevet viselő albumukat, ami bizonyítottan az eddigi legnagyobb sikerük, hiszen az America’s Got Talent-ben (népszerű amerikai tehetségkutató műsor) is felhasználtak belőle dalokat.

Pár szó a dalról:
Témája a kiégettség (rohanásba, hazugságba, kétszínűségbe való beleunás) és a megoldás, egy jobb út: a szeretet. A szeretet képes megnyitni az emberi szíveket. Ez minden, amire csak vágyhatunk, talán el sem hisszük, hogy megérdemelhetjük. Tehát aki egyszer megtapasztalta, annak megvan a feladata: másoknak is mutassa meg ezt az utat!

Ezenkívül szeretettel küldjük ezt a dalt az ipolyosoknak is, hiszen ez volt az Ipoly menti ifitábor flashmobjának zenéje 2013-ban. 😛

Kis Domonkos

(munkatársak: Blaschke Sebestyén, Koncsik Domonkos, Dudás Bernadett, Budai Tamás)