Egyéb

Elkezdődött a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus!

Vasárnap délután a Hősök terén kezdetét vette az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, hazánkban immáron második alkalommal, hiszen 1938 után, újra hazánk ad otthont az eseménynek. 

A nyitómise előtti ünnepségen Erdő Péter bíboros, prímás köszöntő beszédében hálát adott a Gondviselésnek, hogy megrendezhetik a kongresszust, valamint kiemelte az egyhetes esemény lényegét: „Krisztus velünk van az Eucharisztiában. Nem hagyja magára az Egyházat, a népeket, az emberiséget. Minden erőnk és reményünk belőle fakad. Az Eucharisztia az a forrás, amelyből keresztény életünk, küldetésünk táplálkozik.”

A nyitószentmise főcelebránsa Angelo Bagnasco bíboros, Genova emeritus érseke, az Olasz Püspöki Konferencia korábbi elnöke, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnöke volt.  Homíliájában azt mondta, „a mi hangunk gyenge”, de évszázadok hangja visszhangzik benne és vértanúk kiontott vére teszi élővé. „A mai szentmisével azt üzenjük, hogy minden gyengeségünk és bűnünk ellenére az Egyházban ott ragyog Krisztus világossága.”

A szentmisén 1200 gyermek járult első alkalommal szentáldozáshoz, és több mint 80 országból érkeztek zarándokok az eseményre.

A hét további programja itt megtekinthető!

A nyitómiséről készült képgalériánk a fotóra kattintva elérhető!

forrás: iec2020.hu