MentePont

Elkészült a Mentepont! – MEGNYITÓ

Nagy örömmel újságoljuk, hogy november végétől megnyílik Budapesten a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség Mentepontja, a Párbeszéd Házában (Horánszky utca 20.).

Szeretettel várunk Téged is az ünnepélyes bejárásra és állófogadásra. A felszentelési Szentmisét Dr. Beer Miklós Püspök Atya celebrálja november 25-én, 17:30-tól a Párbeszéd Házának nagy kápolnájában.
A vacsorán való részvétel ingyenes, de (november 22-ig történő) REGISZTRÁCIÓHOZ van kötve. Kérünk, jelezd a regisztrációs űrlapon részvételed (akkor is, ha minden alkalommal ott szoktál lenni MIKSZ-en), mert e szerint tudunk készülni étellel, hellyel számodra is. Előre is köszönjük a szervezők és a megjelenők nevében is!
[divider]

Program:
17:00 – Érkezés
17:30 – Ünnepélyes szentmise (Beer Miklós)
19:00 – Állófogadás
20:30 – Záróima

 

És miért is van a Mentepont?

A Párbeszéd Háza alagsorában számunkra kialakított kedves kis közösségi tér abból a célból jött létre, a Renovabis támogatásával, hogy az Egyházmegye Pestre került fiataljai  egyházmegyés (mentés) identitásukat megőrizve, lelkileg megerősödve  összetalálkozhassanak egymással. Így ápolják magukban a missziós tudatot, hogy már itt tartózkodásuk alatt és azt követően hazatérve bekapcsolódhassanak a vidéki települések egyházközségi munkájába.

A Mentepont találkozási pont, töltőállomás és útrabocsátó “missziós anyahajó” kíván lenni.

Közlekedési szempontból Egyházmegyénk bármely pontjáról elérhető, centrális helyzete miatt különösen alkalmas lehet olyan szervezői megbeszélések és kisebb programok megtartására, ahol a Püspökség legkülönbözőbb részeiről kell találkozni a felelősöknek, résztvevőknek.

Alkalmasabb lehet a lelkiségi mozgalmakkal való együttműködés gördülékenyebbé tételéhez.

Az Egyházmegye ifjúsági munkatársai (papok, katekéták, közösségvezetők) is kiemelten használhatják a helyi plébániai közösségek épülését szolgáló alkalmakra.

Fontos kihangsúlyozni ennek a találkozási pontnak az átmeneti jellegét, és alapvető célját:
Nem egy párhuzamos ifjúsági irodáról van szó, hanem egy budapesti bérleményről (mely 2018. február végéig áll rendelkezésünkre), ami az Ifjúsági Lelkészség fő célját szolgálja, vagyis azt, hogy  a Váci Egyházmegye minél több településén szülessenek ifjúsági közösségek és, hogy általa megerősödjenek mind a plébániai mind a regionális ifjúsági közösségeink (a menték).

 

A Mentepontban aktuálisan megvalósuló lehetőségekről hírlevelünkben, a mente.hu-n és a facebook-oldalunkon tájékozódhatsz a jövőben.