Nyitott fül

Egy kínai származású ,,Hip-hop pásztor” kasszasikere

Különleges néhány napban vagyunk most. A báli szezon lezárult a hétvégén megrendezett farsangi és keresztény bálokkal, a görög katolikusoknak már nagyböjt van, nekünk pedig szerdán kezdődik. Találtunk egy sokaknak biztosan ismerős dalt, ami mondanivalójával sokat segíthet a nagyböjtre való ráhangolódásra, a „Húsvétvárásra”:

Jaeson Ma a texasi Lubbock kínai negyedében született harmadikként. Kemény gyermekkora volt, drogkereskedőként működött. Mikor azonban a rendőrség házhoz vitte neki a letartóztatásáról szóló felhatalmazást, Ma úgy döntött, Istennek adja életét, és leáll minden törvényellenes ügylettel. Hamarosan lelkes hittérítőként és íróként lépett színre.

Ma a zene világában is jól ismert előadóvá, „hip-hop pásztorrá” vált. Legnagyobb áttörése vitathatatlanul a 2009-es „Love”, amit csak a youtube-on 60.000-en kedveltek. Ezt a dalt ajánljuk figyelmetekbe:

  

A dal szembefordul a holliwoodi sztár- és filmvilág szereteteszményével, ki meri mondani, hogy a szeretet áldozat, magunk helyett másokat helyez előtérbe. Gyakorlatilag egy mai nyelvre fordított szeretethimnuszról van szó, melyben a tökéletes szeretetre kilyukadva Jézust találjuk magunk előtt.

A „Love-ot” többen is feldolgozták. Gold 1, vagy Bruno Mars neve ismerősen csenghet, a Michael Mind Project-ről nem is beszélve: A német house DJ és zeneszerző párosnak végképp semmilyen keresztény kapcsolatáról nem tudunk, a dal mégis megihlette őket. Ha van kedved mixelt vizekre evezni, hallgasd meg, mit hoztak ki belőle!

Kis Domonkos

(munkatársak: Dudás Bernadett, Blaschke Sebestyén, Budai Tamás, Koncsik Domonkos)