AjánlóAktuális Lelkigyakorlatok

Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

16807060_1582841935063313_1821224213465038865_n

A megszokott módon, színvonalas előadásokkal, zenei programokkal, műhelyekkel, kiscsoportos beszélgetésekkel várnak mindenkit a szervezők a következő Egerszalóki Találkozóra.

Időpont: 2017. július 12-16.
Mottó: „Kaptunk jelet!”

A programról, házirendről, regisztrációról az Egerszalóki Ifjúsági találkozó honlapján és Facebook oldalán találsz bővebb információkat.

Kedvcsinálóként olvassátok el Galo Gábor ifjúsági referens atya, a találkozó egyik főszervezőjének meghívólevelét:

„Fiatal barátunk!

Jelben hagyott minket az Isten. Erőink, önmagunkra épített álmaink, földi szövetségeseink, cserben hagyhatnak!

Isten nem hagy cserben. Ő jelben hagy. Egy csendes éjben, éber pásztoroknak jelet ígértek, s jel volt a jászolban fekvő Kisded. Életjel. Egy új Kezdet jele. Megérkezett az Isten. Nem jön korán, de soha nem késik. Mindig időben érkezik. 100 éve Fatimában három pásztorgyermeknek Égi Anyánk üzenetet hozott, majd „Nagy Jel tűnt fel az égen” és sokan látták a napcsodában Isten ma is tartó uralmának erős jelét. Szent László emlékévünkben gondolhatunk a „nemes jelre”, ki lovagkirályként úgy az Égre mutatott magasságával és jellemével, hogy egész nemzetünket közelebb emelte Krisztushoz.

Idei Szalókunk rádöbbent bennünket újra, hogy minden emberi élet, így vagy úgy de mutat valamire. Akár tudatos ez akár nem. (legrosszabb esetben mindig önmagára mutogat)

Hiszem és tudom, hogy a keresztségben megjelölt életünk arra hivatott, hogy jellé váljunk! Küldetésünk hogy rámutassunk Valakire, minden nap csodájára,az Örök Napra, Krisztusra, aki jelként hagyta az üres sírt. Ő ma is a jelen ereje. A jelen jele. Ki jelen van az épp megélt pillanatban, legyen az örömteli vagy nehézségtől gyötört. Jelenléte olyan erőt hordoz, ami ébren tart és segít a bizonytalanságban is, hogy a szeretetet és magunkat, ne hagyjuk el soha.

Nehéz hírek özönétől görnyedten éljük napjainkat. Oly sok az információ áradat, hogy lerázzuk már magunkról. Lassan képességét veszti az ember arra, hogy megrendüljön, elnémuljon, hogy irányt változtasson, hogy olvasson a jelekből és értelmezze azokat. Egerszalók idén is élni és várni fog bennünket, hogy félrevonulva vegyük észre és erősítsük egymásban Isten szeretetének nagy jeleit.

Július 12-én a határtalan Szalókország nyitja kapuit ifjú szívek, hogy gyarapodjunk a Szép Szeretetben és újultan zenghessük: ”feléd tárom két kezem, engem küldjél Istenem, JELKÉNT ahova kell!” 

Imával is várjuk hát a Találkozás örömét és süssön ránk a nap!

Szeretettel kívánnak sok jót Nektek Isten áldásával:

Gábor atya és a szervezők”

Forrás: https://fieger.hu/szalok/galo-gabor-atya-gondolatai/