Nyitott fül

A szépség sebei – 3. rész – A magazinok világa

A szépség sebei – 3. rész

” A magazinok világa”

A minap épp vásárolni voltam, mikor az újságos polcra tévedt a szemem, gondoltam megnézem, milyen tipikus női újságok vannak manapság.

Kíváncsiságból le is vettem egyet a polcról, majd otthon belelapozva borzalmas érzések törtek elő bennem. A sok mű arcot végigszemlélve, azon kezdtem el töprengeni, vajon milyen történet van egy-egy arc mögött, ők hogyan küzdenek meg a reggeli álmos fejjel, a karikákkal a szemük alatt, vagy a „bad hair day”-el.  Belenéztem a tükörbe és nyugtáztam, hogy:  „Istenem, köszönöm, hogy más vagyok! Köszönöm, hogy mindannyiunkat másnak akartad és Neked nem az számít, hogy mennyire vagyunk kicicomázva vagy mennyire drága a ruhánk!”

Végiggondolva az elmúlt éveimet, nekem is voltak olyan időszakaim, mikor jobban szerettem volna egy ilyen „tökéletes testű” lány lenni. Meg akartam felelni az éppen aktuális trendeknek, a tini magazinok hazug világának és annak a téves elképzelésnek, amit magamról alkottam. Mert elhisszük. Hiszünk annak, hogy ha 90-60-90 a méretünk, akkor jobban tetszünk a kiszemelt srácnak, hiszünk annak, hogy ha a legújabb divatot követjük, akkor mi leszünk a menő csajok. Van egy rossz hírem: ez kimegy a divatból, de Jézus Krisztus soha! 😉  Pedig egy dolgunk lenne: Elfogadni a tökéletlenségünket, elfogadni azt, hogy mások vagyunk. Lehet, hogy valakinek baromi jól áll a magasított derekú farmer, vagy lazán magára dob ruhákat és úgy is stílusos tud lenni, de ez nem én vagyok!

És ettől számítok értékesnek? Ettől leszek jobb? Ettől lesz majd „full fancy” baráti köröm? Ugyan már! Ugye te sem hiszed el!?  Ha mégis, akkor arra kérlek, nézz bele minden reggel a tükörbe és mondd ki hangosan, hogy „Istenem, köszönöm, azt amit ma látok!” és kezdj el hálát adni azért, amit látsz.

Kapukat nyit, ha képes vagy rá! Elvisz egy olyan szegmensére az életednek, ahol elkezded elfogadni magad, kis lépésekben, napról napra, csak tarts ki!

 

Ha makacs tudsz lenni minden másban, akkor abban is, hogy elfogadd magad! 

 

 Isten csodálatosnak alkotott, nem selejtnek, Ő nem képes rosszat alkotni, egyedül mi vagyunk azok, akik képesek vagyunk a saját elképzeléseinknek hinni. Élj bátran, ne a női/tini magazinok határozzanak meg. Csináld azt, amire Isten hívott, csináld azt, ami örömmel tölt el! Sétálj nagyokat, írj, olvass, zenélj, építsd az életed és máris rájössz, mekkora hazugság hogy az egész világnak tökéletesnek kell lennie!

Kell, hogy összetörjön benned az a kép, amit magadról alkotsz, hogy átvehesse a helyét a valódi önmagad, amikor sugárzik rólad, hogy szereted, amit csinálsz. Amikor a kisugárzásod adja a szépséged! És bármennyire is hihetetlennek tűnik, meg lehet csinálni!

Martina Stoessel, argentin énekesnő dalát hoztam neked! (Ha Disney Channel fan vagy, vagy voltál, akkor láthattad őt a Violetta című dél-amerikai sorozatban.)

Ebben a dalban arról énekel, hogy mindig ragyogni fogsz, ha azt teszed amiben örömödet leled. És keresztényként miben lelhetjük örömünket? Ha Isten tervét teljesítsük, ha elfogadjuk azt a tervet, amit Ő tervezett, minden külső és belső tulajdonságunkkal együtt! Találj rá Isten hangjára, találj rá a hangodra!

Írta: Kasza Boglárka

(A Nyitott Fül csapata: Blaskó Rebeka,Blaschke Sebestyén,Dudás Bernadett, Kis Domonkos, Kasza Boglárka, Nyulas Tamás, Ponyi Ferenc, Tamásfalvi Hanna, Kis Dalma Róza )