Nyitott fül

A capellára fel!

Nagy rá az esély, hogy mostanában te is belefutottál Leonard Cohen Hallelujah-nak a feldolgozásába, amit egy fiatal csapat ad elő
a capella műfajban.
Hogy kik ők?

A Pentatonix, akik 2011-ben megnyerték az Egyesült Államok népszerű a capella showját, a Sing-Off 3.èvadát. A műsorba való jelentkezésük előtt nem sokkal alakult az öttagú formáció – Mitch, Scott, Kirstie, Avi ès Kevin -, akiknek tehetsége nem csak énekhangjukban nyilvánul meg, hisz egyikük szájdobbal kíséri a több szólamban előadott dalokat.

A győzelem óta a Pentatonix Youtube csatornát nyitott, ami rengeteg feldolgozásuknak köszönhetően nagy népszerűségnek örvend.
Ilyen feldolgozásaik például a Moves Like Jagger a Maroon 5-tól, a Gangnam Style Psy-tól, vagy a Somebody That I Used To Know Gotye-tól.
A legújabb emberi torokra hangszerelt daluk vallásos ihletésű, melyhez már videoklip is készült. A tőlük megszokott harmóniával ès tehetséggel keltik életre Leonard Cohen közkedvelt szerzeményét, a Hallelujah-t.

Szóval, ha a zuhanyzóban èpp megfelelő az akusztika, vagy csak énekelni támad kedvetek, jusson eszetekbe a Pentatonix és a Halleluja.

  

Kis Dalma
(munkatársak: Dudás Bernadett, Kis Domonkos, Kasza Boglárka, Blaschke Sebestyén)