Ajánló

Zenészek, énekesek figyelem!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága dalpályázatot hirdet új “gitáros” ifjúsági énekek írására.

A pályázat célja az új szerzemények alkotásával egyrészről az, hogy felfrissítsük a katolikus ifjúsági zenekaroknak, gitáros együtteseknek és zenészeknek a liturgia keretében is használt repertoárját, ezáltal megújításra indítva a magyar egyházzenei életet, másrészről pedig célja, hogy a krakkói Ifjúsági Világtalálkozón (IVT) részt vevő magyar közösségnek egy olyan saját dala szülessen, amely erősíti a közösségi élményüket, az együvé tartozás érzését, és megerősíti a találkozó során megélt lelki élményt.

A pályázat kiírása, útmutatója és minden részlete megtalálható és letölthető a dalpalyazat.krakko2016.hu webcímről.

MILYEN DALRA GONDOLTUNK…

  • A most születő új dal szóljon a keresztény értékek melletti kiállásról, ezen értékek megéléséről, az arra való hívásról, buzdításról vagy az arról való tanúságtételről.
  • Legyen vidám hangvételű, lelkesítő, közös éneklése legyen motiváló, örömteli.
  • A dal szövege és stílusa legyen időtálló, általános, amely nem csupán például az IVT résztvevőit, hanem bárkit, nemtől, kortól, az éneklés időpontjától függetlenül meg tud szólítani.
  • Legyen könnyen tanulható, könnyen játszható és együtt énekelhető, dallamos.
  • Hasonlóan a jelenlegi ifjúsági “kortárs” egyházzenei hagyományhoz legyen eljátszható gitárral (“gitároszenekari” felállással) átlagos gitártudással.
  • A dal legyen alkalmas arra, hogy templomban, liturgia keretében énekeljük, például szentmise kezdő vagy záró énekeként, vagy dicsőítés keretében.
  • Legyen új, teljes egészében saját szerzemény, legfeljebb 3 versszakos és 5-6 perces

AMIRE HÍVUNK:cd_tn

  • Egyedül vagy zenész barátaitokkal, kreatív ismerőseitekkel alkossatok egy dalt, ami kifejezi istenhiteteket, az Istennel való kapcsolatotokat.
  • Közös zenélések, örömteli alkotás során formáljátok véglegesre, majd vegyétek fel egy egyszerű hangfelvételként, illetve írjátok le a kottáját, akár kézzel, a szöveggel együtt.
  • Küldjétek el nekünk 2016. május 31-ig.

Szakmai zsűrink Tolcsvay László előadóművész, zeneszerző vezetésével számos szempont alapján fogja értékelni a beérkező dalokat. A legjobbak kiemelkedő díjazásban részesülnek, de szeretnénk minden olyan dalt díjazni valamilyen mértékben, ami a kiírás céljának és szempontjainak megfelel. Így lehetőségetek nyílik megnyerni a következő zenekari gitár, CD-felvétel stb. költségét, legyen bármi is közösségetek féltve őrzött álma.