AjánlóLelki apró

Válaszokat akarunk! – Ez ad!

Minek higgyem el az egyház tanításait?
Kell-e titkot tartania a gyóntatónak?
Milyen újdonsággal ajándékozta meg Krisztus a házasságot?

Ez csak néhány kérdés, amiről írásom szól. De mindjárt el is mondom, hogy hogy kapcsolódnak ide.A KEZEMBE KERÜLT
Ha nem jutok arra az elhatározásra, hogy beiratkozom a Szerzetesi és Hittudományi Főiskolára, nem tudok meg egy tök jó dolgot – sok tök jó dolgot. Saját felvételije van a sulinak, hát készülni kellett rá. Van egy kis könyvecske – ebből készültünk –, amiről nem is nagyon tudnak az emberek.MIRE JÓ?
Ez a könyv arra jó, hogy ha éppen teli vagy kérdésekkel, akkor azoknak a zömére választ kaphatsz, ha felcsapod. (Akkor is, ha nem fősulira készülsz. :)) A bónusz az, hogy nem minden második szava idegen szó, nem teológiai értekezés. Direkt a mezei, szaktudás nélküli felhasználó számára született. Egyszerű, érthető. Választ találhatsz például ilyen kérdésekre (a fentiek mellett): ki keresztelhet, mik a főbűnök, mit jelent a tétel: az Egyházon kívül nincs üdvösség, mit jelent a „Szeplőtelen Fogantatás”.

KIKNEK JÓ?
Azt javaslom, ha vannak benned kérdések, mert pl. most találkoztál a kereszténységgel, vagy a közösségben vitatkoztatok valamilyen kérdésen, vagy ha csak szeretnéd egy kicsit jobban átlátni azt a hitet, amit sajátosan élsz meg a hétköznapjaidban, de nem tudsz/akarsz máshoz, esetleg paphoz fordulni, keresd meg ezt a könyvet: A Katolikus Egyház Katekizmusának Kompendiuma.

SOKAT JELENTETT SZÁMOMRA
Számomra hatalmas felfedezés volt: az ember istengyermekségre hivatott. Azért vagyunk ezen a golyóbison, hogy a Mennyei Atya részesítsen minket saját isteni életéből. (Engem is, Cseri Sárát, egy falusi lányt, tesót, irodavezetőt.) Könnyeket csalt elő…
Persze mindenkit más fog meg jobban…

Na, de szó ami szó: ha belelapozol, ki fog tisztulni néhány kép, csak hidd el!