AjánlóMentékMindenkinek

Sportnap újrapörgetve – 2015

Kedves sportolni vágyó egyházmegyés testvéreink!

Megkésve bár, de törve nem él a sportnap, és élni is fog. Ezúton szeretnénk meghívni minden mozgásképes fiút és lányt egy hetedhét régión átívelő fergeteges egyházmegyei sportnapra, melyet idén a tavalyi győztes otthonában, Sülyben tartunk 2015. május 10­én.

Az elmúlt évek hagyományait követve idén is megrendezzük a 7régiós sportnapot. A 2013-­as sportnap győztesének otthonából, azaz Vácról, idén a 2014­-es győztes otthonába került vissza a labda. Így Sülysápon lesz a sportnap, de nem a megszokott helyszínen, hanem a városi focipályán. Itt fogunk két pályát csinálni és párhuzamosan mehet egyszerre két mérkőzés is.

A lányokat a tavalyihoz hasonlóan megkülönböztetett szeretettel várjuk, nem csupán szurkolónak, hanem játszani is, mivel számukra röplabda bajnokságot szervezünk közvetlenül a futballpálya melletti homokos röplabda pályán, így a lányok és a fiúk egyaránt láthatják egymást, és szurkolhatnak egymásnak, mindenki nagy örömére! 🙂
Ha az időjárás nagyon rossz lenne, akkor a sportcsarnokban leszünk, de erről időben értesíteni fogjuk a csapatkapitányokat.10344285_657698500946246_8230238616045331308_o

A találkozót május 10­-én, vasárnap reggel fél 8­-kor kezdjük közös misével a sülyi templomban a hívekkel közösen. Akik nem tudják megoldani a korai kelést, azokat kérünk, hogy szombaton este menjenek misére, vagy a sülyi plébánián is van lehetőség aludni szombat este, úgy mint két éve. Szombaton (május 9.) Sülysápon lesz Pintér Béla koncert 16-18:00-ig, és utána a plébánián már lehetne gyülekezni, sütögetni, szalonnázni, akik szeretnének a holnapi napra rápihenni! Szeretettel várunk titeket tehát már szombaton is. Másnap tehát misével kezdünk, majd az ünnepélyes megnyitóra 9-kor kerül sor, már a városi focipályán, majd fél 10­-kor elkezdődnek a meccsek. A döntők várhatóan 14:00-­16:00 között zajlanak, függően a csapatok számától.

A nap folyamán felállítunk több sátort is, ahol folyamatosan lesz lehetőség enni és inni. Zsíros kenyér és üdítő, limonádé biztosan lesz. Nagyon örülnénk, ha főleg a hazaiak tudnának hozni süteményt, vagy rágcsálni valót, de bármilyen hozzájárulást nagyon köszönjük előre is.

A sportnapon idén két sportágban szervezünk bajnokságot: foci és röplabda kategóriában, amikre előzetesen kell jelentkezni. Idén asztalitenisz nem lesz, mivel eddig is sok gondot jelentett a lebonyolítása, és mivel szabadég alatt leszünk, az asztalok szállítását és elhelyezését se tudjuk megoldani. Egy régióból két csapat regisztrálhat, ha felmerül egy harmadik is, akkor egyéni elbírálás alá kerül. A maximális csapatok száma 14 lehet, így ha valamely régióból csak egy csapat jön, akkor van lehetőség egy harmadikra csapatra is más régióból. A találkozóra elsősorban kisebb testvéreket várunk, de nevezhetnek ministráns delegációk is, és elhívhatjátok magatokkal azokat a barátaitokat is, akik bekapcsolódtak egy­-egy egyházközség életébe, vagy mint résztvevők vettek részt valamilyen találkozóitokon, táboraitokon. A versenysportágakra ITT lehet jelentkezni, legkésőbb május 3-­ig!

10345561_658920870824009_483203450986209360_nA kispályás futball bajnokságra 5+1-es (+ max. 4 cserejátékos) fiú csapatok jelentkezését várjuk! Egy régióból kettő (esetleg 3) csapat is jelentkezhet, ahogy azt imént kifejtettem.

A röplabda bajnokságra 5 fős (+ max 3 csere) női csapatok jelentkezését várjuk! Ezt a sportágat kifejezetten a lányoknak tartjuk fenn.

A foci és a röplabda csapatoktól is kérnénk egyaránt, hogy hozzanak két különböző színű pólót. Továbbá a focistának fontos, hogy annak ellenére, hogy nem műfüvön leszünk a stoplis használata továbbra is tilos lesz. Kérem, hogy ezt mindenki vegye komolyan, akinek nincs más cipője az nem játszhat. Ennek több oka is van, a balesetveszély az elsődleges, de a durvulás és az egyenlő esélyek a nem hivatásos focistáknak ugyan úgy fontos. Ajánlom a műfüves/turf/hernyós talpú/salak cipőket, de a terem cipő is jó.

Bátorítjuk a sportolni nem vágyóknak is hogy jöjjenek el és erősítsék feliratokkal, hangotokkal, jelenlétetekkel régiótok csapatát. Gyertek el és szurkoljatok, beszélgessetek, egyetek, igyatok, napozzatok velünk! 🙂

Helyszín:

A reggeli fél 8-as mise helyszíne: Tápiósülyi templom, 2241 Sülysáp, Kápolna utca 3.

A játékok helyszíne a Sülysápi focipálya lesz, (2241 Sülysáp, Malom utca 3.) A sülyi vasútállomástól 10 perc sétára található, míg a sülyi templomtól ugyan csak 8-10 percre.

Nyeremények:

Ahogy tavaly, úgy idén is saját érmekkel jutalmazzuk az első három foci és röplabda csapatot. Ezen felül, legjobb szurkolótábort is díjazunk, és lesz legjobb csapatjátékos, legjobb kapus, gólkirályi cím és Fair­play díj is, ahol a legsportszerűbb csapatot jutalmazzuk.

Ahogy tavaly is, úgy idén is próbálunk közösen kivitelezni mindent, ezért a nyeremények, a bírók, a sátor, oklevelek és az étel­ital költségeit állnunk kell. Ezért a futball csapatok részéről 5000 Ft/csapat, míg a lány röplabda csapatoktól pedig 3000 Ft/csapat részvételi díjat kérünk a helyszínen.

1782153_658921024157327_7084392149530807887_nAmiben segítők jelentkezését várjuk:

– a konyhai szolgálat stábba (kenyerek kenése, kínálgatás) várjuk segítők jelentkezését

(akár csak egy órára is);

– pályabírók, játékvezetők jelentkezését várjuk, habár lehet hogy lesz a két-két pályára fix bíró, még is legyen tartalékban csapatonként egy ember, aki szívesen segítene, és határozott.

– a média stábba várjuk azok jelentkezését, akik a nap folyamán szívesen videóznak, fényképeznek, ill. riportokat készítenének a csapatokkal, ezt a helyi Média Missziósok fogják koordinálni.

– aki bármivel tudja támogatni a sportnapot (sütemény, adomány, cikk, jókedvű megjegyzések), azt nagyon szépen köszönjük előre is.

Kérjük, hogy a sportnapot hirdessétek a kisebb testvérek között, régióitokban és az egyházközségekben. Jelentkezz, és a további információért keresd Földváry Gergelyt (e-mail: foldvarygery@gmail.com; egyházi flottás mobil: 06-30-433-1908)!

Mindenkit nagy szeretettel várunk! Tavaly a Tápiósok nyerték az első és a második helyet is fociban, míg röplabdában az Észak-Duna lányai nyertek. Gyertek és tegyetek róla, hogy idén is trónfosztás legyen:)

Szeretettel várunk titeket:

A szervezők

1Sport plakát