Ajánló

Zagyvás tábor Szentkúton!

Gyere te is a lelki forráshoz!

A Zagyvamenti Nagyboldogasszony Közösség 2020. augusztus 16. és 19. között ifjúsági sátortábort szervez Mátraverebély-Szentkúton, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a régióból, a 12-30 éves korosztályból. Kísérőként, látogatóként, segítőként pedig a térség papjait, diakónusait, hitoktatóit és más egyházi szolgálattevőit is meghívja.

Téma: Az Eucharisztia.
Alcímek: Isten szeret, Krisztus üdvözít téged, Krisztus él és A Lélek életet ad.

A táborról:
A témát a résztvevőkkel egykorú fiatalok adják elő. Ezeket kiscsoportos beszélgetésekben a saját korosztályunkkal együtt beszélik meg. Napjainkat imádsággal kezdjük és zárjuk, minden nap Szentmisén veszünk részt a templomban és a szabadtéri Oltárnál. Gyónási lehetőségre és lelki beszélgetésre is helyt adunk a tábor folyamán.  Szabadidőben lehetőség nyílik sportolásra: ping-pong, foci, röplabda, labdajátékok. Ezen kívül pihenésre is lesz idő, kézműves készítésére és egy Quiz-zel is készülünk a témához kapcsolódva. Tervezünk egy rövid túrát a barlangokhoz és a forráshoz, a helyi adottságokat kihasználva. Szívesen vesszük a fiatalok hangszeres csatlakozását is a Szentmiséken való zenélésben. Az utolsó estét hagyományosan Szentségimádással egybekötött közbenjáró imádsággal zárjuk.

Jelentkezés online felületen történik az alábbi gombra kattintva:

Gyakorlati tudnivalók:
– Jelentkezési határidő: Augusztus 9.
– Korhatár: 12-30. év, kivéve az egyházi szolgáló vendégek, csoportok kísérői.
– A táborba való eljutásban tudunk segíteni, ezt a jelentkezésnél kérjük jelezni.
– Adomány: Szívesen fogadunk természetbeni adományokat. A tábor költségében adományozási lehetőségre hívjuk a résztvevőket, ezért 10.000 Ft-tól 12.000 Ft-ig határoztuk meg. Támogatásunkat is szeretnénk felajánlani, amelyet a jelentkezés során kérünk jelezni.
– Sátrazási lehetőséget tudunk biztosítani, ehhez tudunk sátrakat felajánlani a tábor idejére.

Bővebb információ kérhető a Zagyva menti régiófelelőstől. Elérhetősége itt, és az alábbi plakáton megtalálható.
Egyéb érdekességek megtalálhatók a Zagyvamenti Közösség facebook oldalán is.

Szeretettel:

A Zagyvamenti Nagyboldogasszony Közösség Kisebb testvérei