Egyéb

Zagyvamenti őszi online találkozó beszámolója

Egy nem megszokott őszi találkozón vehettek részt a Zagyvamenti régió fiataljai. A járványügyi szabályoknak megfelelően csak internetes platformon keresztül szervezhettük meg találkozónkat, melynek „otthont” végül a Zoom alkalmazás adott.

Ezúttal azonban sokkal több fiatal fogadta el meghívásunkat. Egy délelőtti program keretén belül volt lehetőségünk újra találkozni, elmélyíteni az Isten-kapcsolatunkat és együtt megtenni a lépéseket Isten felé Szent Pál nyomában.

A napindító ima után reggeli ébresztőként virtuális táncparkettre hívtuk a fiatalokat. Ezután meghallgattuk az előadást, amely rövidebb volt a megszokottnál, de annál szemléletesebb és különlegesebb. A témát mindenki a saját korosztályának megfelelő kiscsoportban dolgozhatta fel, ahol lehetőségünk volt elmondani véleményünket, gondolatainkat. A kiscsoportos foglalkozás után tartottunk egy Szentségimádást és végül egy „kincsgyűjtő” körre került sor, ahol mindenki elmesélhette, hogy mivel gazdagodott a délelőtt folyamán. Nagy örömmel hallgattuk, hogy sokan nem csak a vidám, játékos programokat emelték ki, hanem az előadás és a Szentségimádás élményét is. 

Bacsa Vivien