Zagyva

Tavaszi zagyválkodás

Tavaszi zagyválkodás

ILYEN VOLT A TAVASZI ZAGYVÁS TALÁLKOZÓ

Május 6-án napsütéses reggelre virradt kis csapatunk. Néhányunk már a hajnali órákban úton volt, hogy kis kitérővel összeszedve a többieket időben megérkezzen találkozónk helyszínére, a  kisterenyei plébániára. Mikor már csapatunk nagyrésze ott volt, felsetáltunk a templomba, hogy ott mondjuk el a reggeli imánkat. Majd kilépve a serestye ajtaján megcsodálhattuk a gyönyörű kilátást. Amerre csak a szem ellátott a falut körülölelő Mátra vonulatait csodálhattuk meg.

A plébániára visszatérve előkészítettük a regisztrációt, és izgatottan vártuk a résztvevőket. A reggeli ima után egy játék következett, melynek segítségével jobban megismerhettük egymást. Még délelőtt meghallgathattunk olyan előadásokat korcsoportokra osztva, amelyek azzal foglalkoztak, hogy milyen is kereszténynek lenni a modern világban. Utána következhettek a kiscsoportos beszélgetések, amikben megbeszéltük az előadást, de játszottunk is, és az ima is fontos szerepet kapott. A plébánia udvarán ücsörögve gyakran hallatszott a házhoz, ahogy a kiscsoportok tagjai fel-felnevetnek egymás történetein, vagy épp arról esik szó, hogy ki mondta először, hogy puff.

A kiscsoportok után lett csak igazán oldott a hangulat, a gulyásleves elfogyasztása közben mindenféléről szó volt. Ilyen tartalmas délután igazán ránk fért már a pihenés, egy kis szünet következett, de nem lazsáltunk sokáig. Ebéd után többféle programlehetőség is kínálkozott a résztvevők számára. Lehetett kézműveskedni, gyónni, meghallgatni Loborik Attila diakónus úr történeteit diákéveiről, tűzoltói munkájáról, majd diakónussá válásáról, valamint lelki beszélgetésre is lehetőség volt.

Jaskó Stella

A találkozón készült fotók a képre kattintva megtekinthetőek.