Uncategorized

Taron táboroztunk :)

Sziasztok!

Táborunk lassan egy hete véget ért :(, de még mindig megmosolyogtat, ha visszagondolok, milyen jó is volt együtt lenni ezen a hat napon.

Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere.:) Előadások, beszélgetések, foci, méta, zene, tánc, gitár, ének, még több foci, még több tánc, vigyorgó arcok, igazság, öröm, szabadság, misszió,… és még akár estig sorolhatnám a jobbnál jobb programokat. 🙂 De mindez nem valósulhatott volna meg nélkületek! Szóval kössz, hogy voltatok. 😀

A képeket itt tudjátok megnézni!

De, hogy a többiek is megtudják, mit hagytak ki sajnos az idén: íme egy kis összefoglaló az idei fantasztikusan sikerült „edző”táborunkról! 🙂

zv_tar

Mi, kisebb testvérek vasárnap délután érkeztünk meg Tarra, hogy előkészíthessük a terepet, pontosítsuk a programot és testileg, lelkileg felkészüljünk a ránk váró hétre. Összedolgoztuk az előadásokat, az atyák és Viktor megalapozták a tábor lelki hátterét, mi is kipróbáltunk pár játékot, amiket utána veletek is meg tudtunk osztani. 🙂

Kedden délelőtt érkeztek meg az első táborozók nagy hátizsákokkal, és SÁTORRAL a kezükben. Bemutattuk a terepet, majd mindenki elhelyezkedhetett, megkeresve saját fekvőhelyét: ki a sátorban, ki pedig az épületekben. A nap folyamán ismerkedős játékokat játszottunk, meghallgattuk Anna és Gyula előadását. „Hitünk IGAZSÁG” volt az aznapi mottónk. Majd a témához kapcsolódó kérdéseket beszélgettük át kiscsoportokban. Este szentmisén vettünk részt, majd a vacsora után a kisebb testvérek és a résztvevők külön csoportokban megbeszélték, mit adnak és mit várnak a tábortól.

alt

Szerdán ismét sokat játszottunk, délelőtt meghallgattuk Sziszi és Atti előadását a „Hitünk ÖRÖMHÍR” témában, hogy miért és mennyire örömhír számunkra a hitünk. Ismét megbeszéltük csoportos beszélgetés alkalmával a felmerülő kérdéseket, majd egy nagy versenyen vettünk részt, amiben az előző napi kisebb tesók által előadott színdarab egy-egy szobája elevenedett meg. Történetet kellett alkotni, cukorkákat szívószállal szállítottunk egyik tálból a másikba, egy gyöngyszemnek építettünk iratkapcsokból sínpályát, lufit tartottunk a levegőben és még több hasonló állomáson fitogtathattuk tehetségünket.A délutáni felhősebb időben pedig „similabdákat” és karkötőket gyárthattunk magunknak. Majd ismét szentmise és vacsi következett. Este pedig egy szédületes táncházon vehettünk részt, ahol egyaránt moldvai és palóc táncokat is táncolhattunk.

Csütörtökön reggeli misén vettünk részt, majd a reggeli után Judit és Viktor előadásában elhangzott, hitünk milyen nagy SZABADSÁG. Ebéd előtt bűnbánati liturgián vettünk részt, ahol a Szentség előtt énekelve, imádkozva készülhettünk a szentgyónásra. Délután ellátogattunk a pásztói strandra, ahol hűsíthettük magunkat a nagy melegben, majd onnan visszaérve a bőséges vacsora után életátadó és közbenjáró imát tartottunk, ahol átadhattuk Istennek az irányítást egész életünk felett, ehhez erőt kérve, illetve magunkért és másokért is kérhettük, hogy közösen imádkozzanak felettünk, velünk.

alt

Pénteken reggelről elindultunk a tari Csevice patakhoz, majd a közelében levő arborétumhoz. Útközben a keresztút állomásait jártuk végig mi is Urunkkal. Mikor megérkeztünk, egy kis felfrissülés, gyors szendvicsebéd után a negyedik előadást hallgattuk meg: Vera és Emő arról beszélt, hitünk milyen RAGADÓS, másként: „Hitünk MISSZIÓ”, vagyis önmagunk és mások evangelizálásának fontosságát taglalta. Volt még idő, hogy játszunk egy keveset. Fiúk, lányok közösen fociztunk, tollasoztunk, pihentünk. Visszaérve a tari plébános, Csaba atya celebrálta számunkra a misét, amiben nagyon egyszerűen és tisztán elmagyarázta, mennyire fontos a mi tanúságtételünk a világban. Este az atya még megmutatta nagyszerű gitáros képességét, majd a csoportok előadása következett, amiben röviden összefoglalták a tábor történetét, élményeiket. Majd egy kis szabad program következett: beszélgethettünk, táncházat is tartottunk ismét, majd tíz órakor elkezdtük esti imánkat, amiben hálát adtunk a táborban kapott kegyelmekért, élményeinkért, tapasztalatainkért, barátainkért és kértük Atyánkat, hogy jövőre is segítsen meg minket, hogy ismét ilyen jó tábort segítsen nekünk szervezni.

Szombaton fájó szívvel kezdtünk neki a pakolászásnak, majd 11-kor elkezdődött a záró szentmisénk, ahol ismét hálát adtunk Istennek, majd a finom ebéd után a pakolás befejeztével útnak indultak az első táborozók. Mi, KT-k még leültünk kiértékelni a tábort, majd mi is megindultunk.

Nagyon gyorsan véget ért ez a tábor, de nagyon jó élményeket éltünk át, közösen, együtt. Remélem, ismét találkozhatok veletek jövőre is a táborban, illetve az évközi találkozókon. Szóval: Kössz, hogy vagytok! Jézus szeret titeket!

És egy kis élménybeszámoló tőletek, amit megosztottatok velünk az értékelő lapokon!

 

Élményeim, amiket szívesen megosztok. Mi volt a legjobb a táborban?

1. Táncház, közbenjáró ima, tábortűz, túra közben lévő beszélgetések.

2. Nekem legjobban a strand tetszett, meg a méta és a foci.

3. Közbenjáró ima, beszélgetések, kiscsoport, maga a tábor egy élmény volt.

4. Barátságos régió.:) Bárkihez odamehettem beszélgetni, mindenki mosolyogva, szeretettel fogadott. A fiúk szerenádja!!! Hatalmas élmény volt! Olyan ’tökéletes pasi’-s. U.i.: Köszönöm az öleléseket!

5. Gyónás, közbenjáró ima, strand.

6. Táncház, közös éneklések, imák, új barátok, jókedv, régi barátokkal való beszélgetés, szórakozás, közbenjáró/felajánló ima.

7. A szerda esti felajánlás és imakérés legfőképpen, a nevetést, az örömöt, az új emberek megismerését.

8. Nagyon sok élményt megosztanák, főleg a kirándulást, a felajánló imát…

9. Az a jó a régiós táborban, hogy a tábor végére (utolsó napjaira) mindig kialakul az a megmagyarázhatatlanul jó „hangulat”, amelyet csak Isten képes megteremteni. Ilyenkor úgy érzem, hogy valóban Isten országát építjük.

10. Örültem, hogy más régióból is jöttek. A helyszín jó volt, de a szentkuti tábort nem sikerült űberelnie.

11. Sosem hittem volna, hogy lehet ekkora szeretetben létezni, mint ami a táborban volt. Felejthetetlen volt a foci a többiekkel és az atyákkal. Kételyekkel éltem, voltak aggódásaim, de a táborban ezek mind eloszlottak. A táncházban újabb oldalukról ismertük meg a másikat. Jó érzés volt ilyen nyílt fiatalokkal találkozni, segítettük egymást, együtt sportoltunk, örültünk, imádkoztunk. Jó érzés volt a többiekkel együtt énekelni/gitározni.

12. Közös játékok (foci, méta), kiscsoportos beszélgetések.

13. A közbenjáró ima volt az egyik legnagyobb élmény. Csodálatos volt, amiket mondtak nekem. Olyan volt, mintha nem is Laci atya, hanem az Isten, Jézus Krisztus beszélt volna. Sokat jelentett nekem.

14. A focizás és a strand, a közbenjáró ima, a kiscsoportos beszélgetések és a közös imádságok.

15. Mosolyok.

16. Tök jó volt a tábor.

17. Strandfoci, családias légkör. A fiúk szerenádot adtak a lányoknak. Mosogatás közbeni beszélgetések.

18. Az összes program nagyon tetszett. Méta, záró est, új barátok, fiúk szerenádja, kirándulás. Balázs masszírozás, csikizés, az esti programok a lányszobában, alvás.

19. A közbenjáró ima, a foci és méta, a záró est, játékok.

20. Jó volt a hangulat, bár a vihart nem kedvelte a sátram.

21. Hogy mi hiányzott? Még 3-4 nap.

22. Mi nem hiányzott? A vihar és az 5 órási harangszó.

23. Kössz!!!! 🙂

Táborunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

 

Jancsó Emőke