Összetartás a Zagyván

November 11-12. között KT-s összetartást szerveztünk.

Az őszi régiós találkozó alkalmával páran a résztvevők közül, akik az eddigi alkalmainkon rendszeresen jelen voltak, részt vettek a táborainkban és érdeklődtek a szolgálatok iránt, meghívót kaptak egy hétvégére, Tarra, ahol csak mi, kisebb testvérek gyűltünk össze.

Egy új, /remélem/ hagyománnyá váló találkozót indítottunk el. Még mi sem tudtuk, mi vár itt ránk, de a végére fantasztikus élményekkel gyarapodhattunk…

Ezt a hétvégét azért szervezték nekünk a vezetők, hogy ne csak a találkozókon, táborokban, az ezen alkalmak szervezéseikor találkozzunk mi, KT-k, hanem év közben egy-egy ilyen alkalom folytán egyre jobban megismerhessük egymást, így növelve az összetartást köztünk, szolgálatot végzők között, hogy ez által még jobban, egységesebben tudjuk szervezni és lebonyolítani a régió programjait.
Pénteken este hat órára gyűltünk össze tizenketten, mint az apostolok :), a már többek által ismert helyre, a tari közösségi házba. A lepakolás, rendezkedés után egy játékkal kezdtük el esténket, ami segített bennünket abban, hogy minél több információt tudjunk meg egymásról. Ezt követte a vacsora, majd egy felejthetetlen játék Laci atya vezetésével. 🙂 Az egész este fantasztikusan telt el. Meg tudtuk beszélni egymással felmerült problémáinkat, kérdéseinket, tanácsot kérhettünk és kaphattunk egymástól.

Reggel szentmisével kezdtük a napot, melyet Farkas Laci atya és Kecskés Attila atya celebráltak számunkra, majd a reggelit követően Attila atya osztotta meg velünk gondolatait. Ezt egy közös játék követte kint az udvaron, a friss reggeli levegőn reggeli torna gyanánt, majd Attila atya előadásához hozzá fűztük saját gondolatainkat a csoportos beszélgetés közben.
Az új kisebb testvérek már előre kaptak egy feladatot, hogy készüljenek fel egy-egy rövid, három perces előadással kedvenc hobbijukból, hogy ezeket meghallgatva tanácsainkkal segíthessük őket a majdani előadásaik sikerének érdekében.
Ez után párokká szerveződve sétálni indultunk a várrom környékére, ami alatt meg kellet tudnunk új információkat a társunkról. Ezt követte finomra sikerült ebéd elfogyasztása, majd további beszélgetések. Napunk végéhez érve a csomagolás után hazaindultunk.
Véleményem szerin nagyon jól sikerült ez a hétvége. Jó volt úgy is találkozni egymással, hogy nem mi vagyunk a szervezők, és nem kell a napi programok betartására figyelnünk, hanem csak együtt játszunk, beszélgetünk, eszünk :), és ezek által közösségé alakulgatunk. 😀
Azt hiszem, az összes KT nevében megköszönhetem Verának, Juditnak, Attilának és Viktornak, hogy megszervezték nekünk ezt a csodás két napot. Remélem, hagyománnyá válik a régiónkban ez a fajta összetartás. Kösssz.:)

Jancsó Emőke