Tisza

Szolnokon találkoztunk

Szolnokon találkoztunk

TISZÁS TALÁLKOZÓ BESZÁMOLÓ

A Tiszamenti Nagyboldogasszony közösség kisebb testvéreivel az idei tanév utolsó ifjúsági találkozóját Szolnokon rendeztük meg június 3-án.

A délelőtt folyamán a Vártemplom és a Várplébánia vendégszeretetét élveztük, szentségimádáson vettünk részt Tamás atyával, meghallgattuk Balázs előadását majd kiscsoportokban osztottuk meg gondolatainkat arról, hogy hogyan lehet kereszténynek lenni egy modern világban. Balázs példaként állította elénk Placid atyát, aki a rettenetes körülmények között is örömolimpiát rendezett a társainak, és Carlo Acutis-t, aki kortársunk és már a boldogok között tisztelhetjük őt. Az előadásban megtanulhattuk a ceruza 5 tulajdonságát is, amelyek a keresztény életünk fejlesztéséhez is segítséget nyújthatnak. A találkozó igazán különleges volt, hiszen egy családi kiscsoportot is kialakítottunk a legfiatalabb tiszások és természetesen szüleik számára. Itt a téma feldolgozásába a mini markoló tologatása és a plébánia épületének körbeszaladása is beletartozott.

A Mária légió hölgyei készítettek számunkra ebédet, amit ezúton is nagyon köszönünk nekik!

Délután nyakunkba vettük a várost, először természetesen egy  (néhány) csoportképet készítettünk, a Zagyva partján, szeretettel megemlékezve a zagyvás testvérekről. Még itt csapatokra osztottak minket, és elindultunk a küldetésünkre. Szolnokkal és Sándor Istvánnal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnunk egy-egy állomáson, meg is lepődtünk, hogy Sándor István a Persil gyárban is dolgozott. Majd a város térképén nézelődtünk növényről és állatról elnevezett utcát keresve, miközben felfedeztük a városközpont szobrait is. Természetesen a csoportok egy nem tervezett állomást is beiktattak valamelyik fagyizónál. 😉

A nap zárásaként a Szent József templomban ünnepeltük a szentmisét a helyi hívekkel és Dénes atyával együtt.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki bármi módon hozzájárult a találkozónkhoz!

Az év legtiszásabb programja, a nyári tábor augusztus 8-13 közt lesz, Tiszaföldváron. Szeretettel várjuk a 10 és 30 év közötti táborozókat, jelentkezni itt lehet.

A találkozóról készült fotók a képre kattintva megtekinthetőek.

Halasi Veronika