TiszaVezetőképzés

Krisztus szeretete gyűjtött egybe minket – Kovászoló

Fogadjátok szeretettel Szabó Zsanett résztvevő beszámolóját a Kovászoló nulladik hétvégéjéről!

A Váci Egyházmegye szervezésével a helyi egyházközségek közösségépítését segítő képzés, a Kovászoló, idén augusztusban kezdődött meg.

Kovászoló 3A képzések az őszi és a tavaszi félévben is háromszor, hétvégenként három napig tartanak, melyet nyári tábor zár. A három nap eseményein a fiatalok a katekétákkal és a plébánosokkal együtt, teamjelleggel vettek részt a képzésen.

Az első nap ismerkedéssel kezdődött, ezáltal betekintést nyertünk egymás múltjának fontos eseményeibe, jobban feltérképeztük egymás jellemzőit és képességeit. Majd egy kérdéssorral folytatódott, amelyet közösen kellett megoldani. Ezután izgalmas csoportjátékok, és csoportos beszélgetések, valamint kreatív feladatok megoldása várt ránk. Az együtt töltött vacsora után imával zárult a nap.

Kovászoló1A második nap, csoportos kreatív feladatokkal indult, majd ezután egy külső látogatás során szerezhettünk tapasztalatokat. Visszatérve megosztottuk egymással gondolatainkat. Ezt követte egy meglepetés, amely nagy örömet szerzett mindenkinek. Az esti vacsora után szórakoztató közös programmal majd énekekkel és imával zárult a nap.

A harmadik nap csoportbeszélgetéssel kezdődött, majd izgalmas feladatokkal folytatódott, és ezáltal sok nevetésben volt részünk. Ez a nap sem maradt meglepetés nélkül, és erre alapozták a következő feladatot is. A közös feladatok során sokat tanultunk egymástól, és jobban megismerhettük egymást. Nagyon várjuk a következő találkozást.

Köszönjük a szervezőknek, ezeket a szép élményeket, új ismereteket, és a sok szeretetet!

                                                                                                                    Szabó Zsanett

A hétvége további képei az alábbi hivatkozáson keresztül elérhető: https://photos.app.goo.gl/QLxtH2t2TnTNvUSP7

kovászoló2ú