ipoly

Ők mind építik az Isten országát! – Ipolyos tábori beszámoló

Az idei táborra- ahogy ez az előző években is zajlott- rengeteget készültek a Kisebb Testvérek. Idén főként a 12-17 év közötti korosztály volt, akiket meg tudtunk szólítani.

Az előkészítő napok alatt még a KT-k elvégezték az utolsó simításokat: együtt megalkottuk a tábor zászlót, gitár próbát tartottunk, sátrakat állítottunk és igeliturgián is részt vettünk. Az első nap megérkeztek a résztvevők, majd egy nyitó misével kezdődött a tábor. Ezt követően előadás és kiscsoportos foglalkozás is volt, ahol megismerkedhettünk jobban a táborozókkal. Este egy közös falu játékon vettünk részt. Számomra ez egy nagy élmény volt, ugyanis sokat készültem a játékra. Amikor végig mentek a fiatalok az állomásokon, akkor azt éreztem, hogy igazából értük megéri bármi. Örömmel töltött el, hogy láthattam, ahogy együtt nevettek és ötleteltek.

A keddi napra egy túrát szerveztünk. Az úton több állomáson keresztül hallgattuk meg az előadást, mely szintén a szentségekről szólt, s végül  szentmisén vettünk részt egy tisztáson. Az úton sokat beszélgettük egymással és így egyre több barátság szövődött. Hazaérve pólókat batikoltunk. Később ezekben a pólókban vettük fel a tábor táncot.

A harmadik nap volt a tábor csúcsa: a lelkinap. Reggel szentmise volt, melyben mindenki közel kerülhetett az Úrhoz. Napközben lelki programok voltak, mindebben érezni lehetett Isten jelenlétét. A napot a közbenjáró imával zártuk. Sok fiatal még nem vett részt ilyen eseményen, de az ima alatt mindenki megnyitotta a szívét és egy csodálatos este lett belőle. Az este elején volt a KT avatás, melyben jómagam is részt vehettem. Számomra ez egy fontos esemény. Öröm volt, hogy a barátaimmal együtt avattak fel és hogy közösen indulhatunk el egy gyümölcsöző úton, s hogy ennek köszönhetően még jobban építhetjük az Ipolymente közösségét. Az ima közben imádkoztunk egymásért, dicsőítettünk, mely sok résztvevőnek és nekem is igazi Istenélmény volt.

Csütörtökön strandoltunk egyet, majd este tartottunk egy játékos színes estet. Nagyon sokat nevettünk, táncoltunk, énekeltünk és játszottunk. Azt hiszem a fiataloknak ezek igazán meghatározó élmények maradnak, melyekre később örömmel fognak visszaemlékezni. Este a tábortűz mellett sokan mondták nekem, hogy remélik, hogy jövőre is lesz tábor és hogy ők biztosan jönni fognak. Ez hatalmas örömmel és lelkesedéssel töltött el. Az egész tábor alatt, de akkor este is azt éreztem, hogy miattuk megéri ezt a tábort megszervezni. Ők mind építik az Isten országát. Feléjük közvetítjük Isten szeretetét és később- vagy akár már most is- ők lesznek azok, akik majd szintén ezt fogják tenni. Megéri küzdeni a fiatalokért. Számomra és a többi KT számára is hatalmas élmény volt az idei Ipolymenti Nagyboldogasszony Közösség nyári tábora.

Pauer Csilla

A tábor fotógalériája a csoportképre kattintva elérhető.