Uncategorized

Nógrádsipeken találkoztunk…

Az év első ifjúsági találkozója került megrendezésre egy közel 750 fős kis faluban. A helyiek nagy lelkesedéssel készültek a szombatra. Néhány szorgos kisebb testvér már péntek este megérkezett, hogy segítsen az előkészületekben. Minden a tervek szerint zajlott, de az időjárást sajnos nem tudjuk befolyásolni, így egy kicsit megijedtünk, amikor pénteken egész napos hóesés miatt nehézkessé vált a közlekedés. Szükségben közel a segítség, a Szentlélek erejével és néhány hólapáttal és hótolóval megoldották a problémát a helyiek. Péntek esténket imával zártuk, ami segített ráhangolódni a szombatra.

Elérkeztünk a szombat reggelhez! A napot egy jó erős kávéval kezdtük. Lassan, de biztosan érkezni kezdtek a fiatalok…és csak jöttek … jöttek… közel 160 ember érkezett hozzánk. NAGYON NAGY ÖRÖM VOLT SZÁMUNKRA! Az épület megtelt fiatalokkal, akik valamit akartak és vártak. Elsőként a helyiek köszöntését hallgattuk meg, ahol a község polgármestere és plébánosa köszöntötte a megérkezett sokaságot. Majd együtt elkezdtük a napot a reggeli imánkkal. Külön örömöt jelentett számunkra, hogy 7 atya volt velünk ezen a napon, akik a nap végén együtt miséztek, a mi kicsiny templomunkban.

A nap folyamán előadást hallhatunk Zorán tolmácsolásában, aki interaktív módon vezetett be bennünket a teremés és evolúció kérdéseibe. Nagyon remek előadás volt. Köszönjük Zorán!

A délután minden körülmények között fiúk és lányok csatája volt. A kezdeti nehézségek ellenére egy jó kis párbaj alakult ki, ahol a fiúk magas fölénnyel nyertek, de nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel.

Elmondhatom, hogy egy nagyon áldásos napot zárhattunk az Ipolyban, találkozónkon újra megtapasztalhattuk, hogy a Szentlélek ereje sokkal hatalmasabb bármiféle emberi akaratnál és próbálkozásnál, mert Isten terveit emberi erő nem akadályozhatja meg. Ezt éltük át közösségünk tagjaival, amikor az Úr 160 fiatalt küldött ajándékba résztvevőkként!

Néhány sipeki fiatal szösszenete:

Nekem nagyon jól telt az egész napom. Hál’ Istennek el tudott jönni pár barátnőm, akiknek nagyon örültem. Jó volt a társaság és a programok is. Nagyon sok új embert tudtam megismerni, és ennek nagyon örülök. Tetszik ez az egész közösségi élet, és gondolkodtunk rajta barátnőmmel, hogy beállunk mi is kisebb testvérnek, persze csak idővel. Na és persze azért pár csinos fiatal illető is részt vett ezen a csodálatos eseményen… néhányukkal nagyon jóba lettem… ennek is nagyon örülök. Nagyon nagy tisztelet az egész közösségnek ezért a színvonalas napért!
(Pifka Viktória)

Nekem nagyon tetszett az egész ifjúsági találkozó. Főleg mikor a játékos része volt, tetszett, hogy külön voltak a lányok és a fiúk. Az elején kicsit meg voltunk szeppenve, de utána kezdtünk oldódni… Megismerkedtem néhány új fiatallal, akikkel összebarátkoztunk, és a messzebbről érkezett barátokat is jó volt újra látni, együtt nevetni. Örültem, hogy helyi segítőként vehettem részt, hiszen az idei évben a bérmálkozás szentségében fogok részesülni, és ez a találkozó nagyon sokat segített a felkészülésemben. Már több alkalommal voltam találkozón és táborban az Ipoly mentében, nagyon sokat gondolkodom azon, hogy csatlakozni szeretnék a kisebb testvérek közösségéhez. Ez a találkozó még jobban erősítette bennem ezt a vágyat. Köszönöm a szombati nap minden percét.
(Kiss Dalma)

Amikor tesóm szólt, hogy írjak a találkozóról egy pár sort, az jutott eszembe elsőként:”te jó ég” annyi minden motoszkált a fejemben a szombati nappal kapcsolatban és keresek egy olyat ami kiemelkedő. Nagyon nehéz, az egész nap úgy volt jó, ahogy volt. A szépségével és a hibáival együtt…na jó hiba nem volt… Na, de komolyra véve, idén bérmálkozom, már nem az első találkozóm volt amire elmentem, de most mégis másképpen éltem meg, ezen a találkozón sipeki segítőként vettem részt. Nagyon remek dolog volt. Egész nap pörögtünk! Ha pedig arra kellene válaszolnom mi volt a legjobb a nap folyamán, ami számomra kiemelkedő azt mondanám az előadás. Tojás… csirke…tyúk. na igen interaktív… de nagyon érdekes volt, sokatmondó, és hogy ki a jobb … hát a fiúk … magasan nyertünk a játékban.
(Kelecsényi Roland)

További fotókért kattints a képre!

Kelecsényi Tímea