Uncategorized

Ifjúsági találkozó Rimócon

„Öltsétek fel Isten fegyverzetét, hogy helyt tudjatok állni az ördög cselvetéseivel szemben.” (Ef 6,10)

Az idei tanév első találkozóját a Rimócon rendeztük október 13-án. A találkozó témája az okkultizmus és ezotéria volt. A nyári táborban mindenki felfegyverezte magát Isten fegyvereivel: az igazság övével, a megigazulás páncéljával, a készség sarujával, a hit pajzsával, az üdvösség sisakjával, az élő hit kardjával és tarisznyánkban ott sorakoznak a legfontosabb erények. Ezekkel a fegyverekkel kell fölvennünk a harcot az ördög ellen, a találkozó témái ellen (mágiák, horoszkóp).

Találkozónk kezdetén nagyon megörültünk mi, kisebb testvérek, hogy régi helyszínekről (Őrhalom) újra jöttek fiatalok, s nem egyedül, hanem Berci atyával közösen, aki idén augusztustól vette szárnyai alá a fiatalokat. Napunkat egy rövid, de annál nagyobb élményt nyújtó Szentségimádással kezdődött. Ezután Koplányi János egy személyes tanúságtétel formájában igyekezett közelebb hozni minket az előadás témájához. Számomra sok hasznos és új információ hangzott el. Kiscsoportos beszélgetések során alaposabban is megismerhettük a témát.

Az Úrangyala imádság során együtt imádkoztunk a Galgás találkozó résztvevőivel a hét régió fiataljaiért, akik ugyanazon napon, Gödöllőn rendeztek találkozót. Délután egy mozgalmas csapatversenyen vehettünk részt, mely az idei nyár legfontosabb sporteseményéről, az olimpiáról kapta a nevét. Így, akik itthon maradtunk, azoknak megrendezésre került a Palóc Olimpia. Szellemi, ügyességi és kreatív feladatokon kellett bizonyítania a csapatoknak. Zárásként részt vettünk közösen a szentmisén, melyet Urus Attila plébános és Farkas László ifjúsági referens atya mutattak be a község 100 éves templomában.

Számomra ez a találkozó nagyon sok élményt és sok új információt jelentett. Rádöbbentett arra, hogy mennyire meg kell ismernem magamat és hitemet. Talán jó alkalom lesz számomra a HIT éve, melyet Szentatyánk, XVI. Benedek pápa pár nappal korábban, október 11-én Rómában nyitott meg, és egyházmegyénkben dr. Beer Miklós püspök atya is megnyitotta az Egyházmegyei Zsinatot. Ezen a zsinaton rendkívül nagy lehetőség elé állítja az Egyházat, ha részt veszünk benne akár mi fiatalok is.

Buzdítalak titeket fiatal barátaim, hogy vegyetek részt minél többen a találkozókon, illetve egyéb hitéleti eseményen, hogy találkozzunk egymással és a feltámadt Urunkkal. Mert a mai rohanó világunkban nagyon keveset figyelünk egymásra és Istenünkre.

Kiss Zoltán

Képekért kattints ide…