ipolyNyári táborok 2016.

,,Ez az Ipolyos tábor!”

Augusztus elején ismét megrendezésre került -idén 19. alkalommal- az Ipolymenti nyáritábor Nógrádmegyerben. A Nógrád megyei kis falu a keresztény fiataloktól volt hangos egy hétig. Hogy milyen volt? Azt megtudhatjuk a résztvevők élménybeszámolóiból:

„Nagyon jó volt a közösség, de a külön kiscsoportos foglalkozások tetszettek a legjobban.
A tábortűz nagyon hangulatos volt..és a közös imák is jók voltak.
A túra egy külön feltöltődés volt szerintem mindenki számára..és remélem,hogy jövőre is tudok menni.”

(Tóth Laura)

„Nekem eddig ez volt a legjobb ipolyos táborom. Kisebb testvérként a feladataimban is megtaláltam a helyem és úgy éreztem „Igen, ez nekem való!”. Nagyon sok Isten-élményem volt a hét folyamán. Megerősödtem a hitemben, a hivatásomban. Közelebb kerültem Jézushoz az előadásoknak és a mindennapi szentmiséknek köszönhetően. A legnagyobb élményem az egyik szentségimádás kezdetén volt. Nikivel ketten sétáltunk be a sötét templomba az „Uram, tehozzád futok …” kezdetű éneket énekelve, majd letérdeltünk az oltár elé, és arra lettünk figyelmesek, hogy már a táborlakók is síri csendben bevonultak a templomba és énekeltek velünk. Akkor éreztem, hogy Krisztus valóban köztünk van. Ez volt számomra a tábor egyik fénypontja. Egész hét folyamán úgy éreztem, a nehézségek ellenére is, hogy Isten köztünk van és működik a Szentlélek. Remélem az elkövetkezendő évekbe is hasonló tábori élményeim lesznek. ”

(Kasza Boglárka)

„Nekem ez az első ipolyos táborom volt, de garantálom, hogy nem az utolsó. Fantasztikusan éreztem magam, rengeteg jól megszervezett program volt és persze lélekben is felüdültünk. Nekem nagyon tetszettek a tanúságtételek, mert igazán jó érzés, hogy a kisebbtestvérek őszintén meséltek nekünk mindenről. Köszönöm Ipolyosok, hogy veletek lehettem! ♥”

(Klucska Szonja)

„Nekem az tetszett a táborban, hogy a fiatalok más fiatalokon keresztül kerülhettek közelebb Jézushoz”

(Tóth Gábor)

„Az Ipolymentében az összetartás a jellemző, amit csak akkor tapasztalhatunk meg, ha közösségünkbe Krisztust is befogadjuk. Ezt a táborban megtapasztalhattuk mindnyájan. ”

(Nagy Bálint)

„Jó volt, hogy nem zargatták a komoly kapcsolatban lévő párokat, hogy a 18+ osoknak tiszteletben voltak tartva az egyéni kérései. Nagyon finom ételek voltak, a repeta plusz pont, és a KT-k is mindenben segítőkészek voltak. ”

(Kis Florentina)

„Az idei volt a harmadik táborom az Ipolymenti Nagyboldogasszony Közösségben. Itt megtaláltam a helyemet. Aktívan részt tudtam venni és rengeteget töltődtem, mint testiekben, mint lelkiekben. Bár sok feladat „nehezedett” rám, még sem éreztem tehernek. Sőt. Minden teendőmet szívvel, lélekkel végeztem, ahogy tőlem tellett. A kiscsoportom nagyon kedves volt. Öröm volt köztük lenni. A programok vittek minket az árral, képtelenség lett volna unatkozni, de sok sem volt, hanem pont elég. Szerintem hozzájárultunk a srácok és a magunk hitbeli fejlődéséhez. Szóval ez a tábor csúcs szuper volt. Meg volt az egység, a kellő hangulat, a mosolygó arcok, velünk volt Isten és a szeretet. Alig várom a következő nyarat, hogy újra együtt töltsünk egy csodálatos hetet.”

(Tőzsèr Nikolett)

És, hogy nekem milyen volt a tábor? Mondanám, hogy életem legjobb tábora, de a tavalyira is ezt mondtam… ideje rájönnöm, hogy az Ipolymente nem csak egy tábor, vagy egy találkozó, hanem egy élő, igazi közösség, amihez jó tartozni. Az idei táborban a felebaráti szeretetet és az őszinte barátságot tudtam megtapasztalni, amit eddig talán soha. Mindig volt ki letörölje könnyem, mindig volt valaki, aki biztatott, ha elgyengültem, aki megölelt, ha majd összeestem, és aki fogta kezem, ha egyedül éreztem magam. Ez a tábor nem a felszínességről, a „kamu haverságról” és az egy hétig tartó varázsról szólt, aminek vége lett 13.– án. Összeköt minket 7 nap a maga színes emlékeivel, túráival, miséivel, nevetéseivel. Sosem felejtem el a hálózsákba burkolózott éjjeli őrködést, a hajnali fűkaszára ébredést, a sorban állást a zuhanyzóra várva, a vihar előli menekülést, a kiscsoportomat, a közös póker partykat, a popcornt, a sok közös imát és a szilvás-fahéjas teát. Annak a teának számomra örökké „Ipolyos” íze marad.  Alig várom, hogy újra összejöjjön a csapat, és találkozzunk a tanév első ifjúsági találkozóján!

 Összeállította: Kis Dalma

A táborban készült fotókat megtalálod az Ipolymente Facebook-oldalán!