GalgaNyári táboraink

Galgás tábori beszámoló 2022

Idén a Galgás tábor erőteljesen eltért az előző évekhez képest, hiszen idén a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilika helyett az isaszegi „öreg templom” adott helyet a tábornak. Az előkészület alatt sok aggodalom járta körbe a kisebb testvéreket az új helyszín adta kihívások, illetve a régi megszokott helyszín hiánya miatt. Ennek ellenére életem eddigi legjobb tábora volt az idei!

Ebben a táborban is sok előadást, játékot, szórakozást és életre szóló tapasztalatokat élhettünk át. Sőt idén még a kirándulást sem mosta el az eső. 🙂 A Szuper programokon felül a közösség tagjai voltak a legszuperebbek. Régi összekovácsolódott társaság nyitottsága az első perctől kezdve betekintést nyújtott az újonnan érkezőknek abba, hogy miért is fontos minden KT-nak a galga. Isten kegyelme megtapasztalható volt a szeretettel teli légkörben, segítőkész szülők finomságaiban, önzetlen zenei szolgálatosok meseszép dallamaiban, csodás misékben, mély beszélgetésekben, közös sportban. Ezek egyből egy másik világba repítették el az embert, ahová örökké tartozni akar.

A tábor témája a szentségek volt. Előadások keretében napról-napra mélyebben megismerhettük a Szentségek valódi jelentőségét, újra átgondolva a keresztény hitünk alapjait. A sok csodálatos és felemelő előadás közül személyes kedvencemet emelném ki: Esztinek és Tominak az oltáriszentségről szóló előadása közben újra át tudtam gondolni azt, hogy mit is jelent számomra az oltáriszentség. Eucharisztikus csodák példáján keresztül pedig még közelibbé válhatott számomra ez a titok. Mindezek fényében az esti mise életem egyik legszebb és legjobban átélt szentmiséje lett, pedig még csak ez után jött a nap fénypontja az esti szentségimádás. Isten közelségét és szeretetét csodálatos volt megérezni a szívemben. Meglepetésemre a többi emberben is hasonlót tapasztaltam meg. Szinte mindenkin látszott, hogy a Szentlélek átjárja őket és ez megmutatkozott a közös dicsőítésben is. Ez az élmény örökre bennem marad. Nem csak a galgás táborban megtapasztalt élmények visszaemlékezésében segít, hanem a hitemet egy magasabb szintre helyezte.

Fantasztikus a galgás közösség, mert minden évben egyre jobban mélyül el kapcsolatunk Istennel és ezt közösen élhetjük át az egész közösséggel.

Tesch Benedek

*Kisebb testvérek (KT): A közösség segítő fiataljai.

Galgás tábor 2022