Észak-DunaKedvcsinálóképp...KözösségszervezésMente MisszióMindenkinekRégióinkRegionális közösségekTalálkozó

Észak-Duna őszi találkozó 2023 – Beszámoló

November 18-án vidám napra ébredtünk, ugyanis találkozhattunk rég látott ÉD-s barátainkkal, ezúttal Rádon. Sőt, abban az örömben lehetett részünk, hogy új emberekkel is megismerkedhettünk.

Találkozónkat szentmisével nyitottuk a nemrégiben felújított rádi templomban Zsolt atya celebrálásával, majd a szokásos módon tapssal köszöntöttük egymást településenként.

Ezt követően egy jó kis játék keretein belül kicsit levegőztünk, mozogtunk egy keveset, és kitombolhattuk magunkat, ugyanis a játék lényege a kiabálás volt.

A következő programpont az előadás volt, „Mester, hol laksz?” címmel. A kiindulás János evangéliumának 1. fejezetének 26-40. verse volt. Kalász Andris sok érdekességet mesélt nekünk Szent János apostolról és Keresztelő Szent Jánosról. Az ő gondolatait Zsolt atya egészítette ki, a végén pedig néhány kérdésről magunkban elmélyedve elmélkedhettünk.

Ezután kiscsoportok alakultak, ahol rövid bemutatkozó-kör után megoszthattuk egymással a gondolatainkat az előadással kapcsolatban, továbbá bármi ehhez kapcsolódó tapasztalatunkat. Persze a játék sem maradhatott el. 🙂

Olyan jól éreztük magunkat, hogy észre sem vettük, hogy máris ebédidő van. Hirtelen mindenki azon kapta magát, hogy megéhezett, úgyhogy közösen el is fogyasztottuk a helyiek jóvoltából rendkívül ízletes és bőséges ebédet. Nagylelkűségüket és segítőkészségüket ez úton is nagyon köszönjük.

Délután mindenki kereskedővé vált, és párosával összeállva 6 városban kereskedhettek, induláskor 100 dénárjuk volt. A 12 áru (amikkel kereskedhettek) árfolyama körönként változott, így jól meg kellett gondolni, milyen stratégiát válasszanak a kereskedőpárosok. Voltak, akik óvatosak voltak, csak egy-egy Bibliát vásároltak vagy keresztet adtak el, azonban olyan is volt, aki nagyban játszott, és 500 rózsafüzért vett. A kereskedők dolgát banditák is nehezítették, de az irgalmas szamaritánus segítségükre lehetett. A játék izgalma és pörgése mindenkit magával ragadott. A cél az volt, hogy az utolsó körre minél több pénzt gyűjtsenek a párok. A győztesek több mint 12000 dénárt szereztek. Gratulálunk nekik! Játékunknak a másnapi evangélium mélyebb értelmet is adott, kamatoztatni kell a javakat, amiket kaptunk.

A találkozón készült képek a csoportképre kattintva megtekinthetők! 🤩