Nyári táborok 2013.

Sikeres igehirdetés a Dél-Dunán

Az idei régiós táborok egy számunkra új, szokatlan, eddig nem gyakorolt feladatnak lettek szentelve. Így, az új evangelizáció keretében zajlott idén a Dél-Dunás tábor is, melynek tetőpontja a szombati nyílt nap volt…

Régiónk inárcsi községében gyűltek össze a fiatalok július 16. és 21. között. Célunk a közösség kiterjesztése, a szeretet továbbadása, örömünk átadása volt.

A hét elején előadásokkal, tánctanulásokkal, beszélgetésekkel készültünk fel missziónkra. Lelkiekben az emmauszi utat jártuk végig. Ez sokaknak lelki feltöltődést nyújtott. Napokra lebontva kaptunk igéket az Emmauszi tanítványok történetéből. Ezekre kellett odafigyelnünk. Ebben benne volt célunk lényege: miként kell odamenni, megszólítani másokat, adni nekik valamit, amiből épülhetnek.

A táborozók kisebb csoportokra osztva beszélgettek a témáról. Az alacsony létszámú közösségekben jobban megismertük egymást, könnyedebben dolgoztuk föl az elhangzottakat. Nagyjából azonos korosztályú tagokból álltak a csapatok. A családiasabb hangulat jobban kibontakoztatta személyiségünket. Rengeteg viccelődés, vidám hozzászólás kapott itt hangot.

Persze szabadabb fakultációk is voltak. Megismerkedhettünk küzdősportokkal, kipróbálhattuk a jeet man do-t, ikidót, illetve a kempót is. Ennek meglepően nagy sikere volt, főleg a fiúk körében. Kézműves feladatokat és táncokat is lehetett választani. Számomra a legélvezetesebb a moto moto tánc volt.

A helyieket is próbáltuk bevonni. Ennek egyik eszközéül a flash mobunk szolgált. Of monsters and men: Little Talks című dalára a szervezők kitaláltak egy koreográfiát, és ezt adtuk elő a település egyik közösségi helyszínén. Utána csoportos játékokban, táncokban lehetett részt vennie azoknak, akiknek volt kedve beállni közénk. Természetesen őket is meghívtuk a nyílt napra.

Az utolsó nap volt a hét csúcsa. Egész táborban erre készültünk. Ide bárki jöhetett. Mindenki próbált olyan embereket hívni, akik vagy nem túl elkötelezettek hitükben, vagy nem hívők. Missziónkat felkarolta egy ezzel foglalkozó erdélyi csapat, akik quadokkal és air-softtal támogattak minket. Ez a nap számomra jól sikerült. Több ismeretlen emberrel is tudtam beszélgetni, érdeklődni utánuk. Éreztem, hogy többeknek sikerült adnom valamit.

Visszajelzésekből levonhatjuk, hogy az utolsó nap jól sikerült. Jól érezték magukat a meghívottak. Megérintette őket testvéri nyitottságunk. Véleményem szerint, a tábor fő célja, az evangelizálás sikerült.

Képek: https://plus.google.com/u/0/photos/109479121438772233580/albums/5903439058413452977

Blaschke Sebestyén