Dél-DunaMentékMindenkinekNyári táborok 2023

Nyüzsgő csaláDD – DD tábor 2023

DD tábor 2023

NYÜZSGŐ CSALÁDD

„Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek…” (Kun Erzsébet)

Ha valamelyik cikk idézettel kezdődik, akkor már sejthetitek, hogy valamire utalni fog. 🙂
 Az idei táborunk témája a Család volt. Egy család tagjai általában hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek. Amikor azt mondom, hogy nekem a Dél-Duna már-már családnak számít, arra gondolok, hogy ebben a közösségben találtam olyan embereket, akikkel valami összeköt bennünket. Ez nálunk nem más, mint az Isten iránti szeretetünk!

A táborban, ami –Dabas-Gyónon volt július 16–21-ig – sok mindent megéltünk. Ismét együtt nevettünk, sírtunk, volt amikor csak néztünk magunk elé és mosolyogtunk, viszont ami a legjobban érezhető volt, az Isten jelenléte minden egyes nap.

Sok programban vettünk részt. Előadásokat hallgathattunk meg, amik segítették az elmélkedést – családanyák, családapák, ismerősök tanúságtételeit – egy olyan témáról, ami mindegyikünket érint. Volt, amikor a fiúk és a lányok külön töltötték a napot, volt amikor a nagy melegben csúszkáltunk egy hatalmas fólián, amit szappan és víz borított, de mindent, amit csináltunk, együtt tettük, mint egy nagy Család. Olyan volt, mintha egy hétre összeköltöztünk volna. Néha látogattak minket régi ismerősök, akiket akár rokonoknak is mondhattunk. Isten szeretete tapintható volt, csodaszép volt együtt ez a hét!

„Ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.” (Kun Erzsébet)

Zammat Menal, Blaschke Sebestyén

Ui.: A fotóalbum lemaradt. 🙂