Húha, valami elkezdődött…

Első alkalommal került megrendezésre a HúHa nevű találkozó, a Váci Egyházmegyében. A húszas, harmincas életkorú fiatalok szeptember 13-14-én jöttek össze Vácott, hogy kortársaik között tölthessenek el másfél napot. A Dél-Duna itt is szép számban megjelent…

Sötétedésre értünk oda a Cházár András Szakiskolába. Fáradtságunkat rögtön elfeledtette a sok ismerős arc, a vidám mosolyok, baráti kézfogások, ölelések. Szabadabb programokkal vártak minket, mint amiket a régiós találkozókon megszokhattunk. Sportokkal, teaházzal, beszélgetésekkel fogadtak, így rögtön fel tudtuk venni a pörgést.

Éjfélkor hatalmas pizzázást csaptunk. Hatvan darab-péntekre való tekintettel-húsmentes pizza várt minket, melyből jó adagot betermeltünk. Ezekből reggelre is maradt. Ezután a kollégium szobáiban tovább beszélgettünk, kártyáztunk, majd aludtunk.

A hétvége témája az életvezetés volt, amely másnap, Fábry Kornél atya előadásában, és a műhelymunkákon kapott hangot. Az Imperfectum együttes szolgáltatta a zenei aláfestést a programok között, és az összejövetelt záró Szentmisén.

Régiónkból kifejezetten sok önkéntes vállalta, hogy segít a hétvége lebonyolításában. Ők húsz év alatti fiatalok voltak. Büszkék lehetünk rájuk, mert kemény munkájukkal nem kis mértékben segítették elő, hogy mások jól érezzék magukat.

Akinek volt kedve, átmehetett még a budapesti Loyola Café-ba, ahol a Club Night nevű partyn folytathatta tovább a bulizást.

Blaschke Sebestyén