DD-s találkozó Taksonyban

Mikor a régióba megyek, rendszerint mindig ugyan azon a két vasútvonalon utazom. Viszont a nyári tábor is, és a legutóbbi találkozónk is Pestről, az eddig kevésbé használt Kunszentmiklós-Tass vasútvonal mentén közelíthető meg. Élvezve ezt a felfedezést indultam útnak szeptember 24-én Taksonyba, az évad első DD-s találkozójára.

A hűvös reggelen a templom előtt futottak össze útjaink. A helyszínre jutás megsegítésére már többször adódott lehetőségünk, hogy külön partybusz szállítsa az érdeklődő fiatalokat. Így volt ez most is, a legtöbben ezt igénybe véve érkeztek a régió különböző településeiről. Az ökumenizmus jelszavát tűzve zászlónkra jöttünk össze a mai nap.

Rendhagyó módon, bár ez a találkozóink záró programja szokott lenni, szentmisével kezdtük, lelkileg megalapozva a napot. Nekiugorva az egyházak egységének, különböző keresztény felekezetek lelkipásztoraival tartott kerekasztal beszélgetésből tájékozódtunk, melyet kiscsoport kereteiben tárgyaltunk tovább. A nevetéstől hangos beszélgetés után visszatértünk a templomba szentségimádásra, majd kötetlen teaházzal zártuk közös együttlétünket.

Igazán azt élveztem a napban, hogy újra a régióban lehetek, együtt a többiekkel. A találkozó tanító részéből is hasznos és érdekes információkat tudtam meg, lelkileg felüdültem a szentségimádásnak, gyónásnak köszönhetően, mégis a legtöbbet az adta, hogy otthon éreztem magam, köztetek lehettem. Köszönöm az egész napot, köszönöm, hogy vagytok. 🙂

Blaschke Sebestyén

taksony

Katt a képre!