DD-s tábori beszámoló by Panni

A legutóbbi dél-dunás tábor véleményem szerint igen-igen jól sikerült! 🙂 A programok változatosak, a hangulat vidám, az élelemellátás bőséges, a lelki rész pedig rendkívül hasznos volt. No, de nézzük kicsit bővebben.

Az idén Hernádon táboroztunk, július 26 és 31. között. A helyszín szuper volt, minden szempontból! A közösségi ház és a nagy kert igen jó szolgálatot tett, a templom levegőellátása nem volt éppen ideális, de minden más tekintetben tökéletes volt. 🙂 A helyiekre is szívesen emlékezünk, mind vendéglátóinkra, Marci atyára és Gubicza Balázsra, mind pedig a befogadó családokra, akik esténként meleg vacsorával, fürdési lehetőséggel és nagy szeretettel vártak minket.

A programok – mondhatni – a szokásosak voltak. Lelki szempontból fontosak az előadások, melyek központi témája ezúttal a hitünk alapjai voltak. Ezt a kérdéskört dolgoztuk fel kiscsoportos beszélgetések során is. Ami pedig még sokkal meghatározóbb lelki életünk szempontjából, azok a szentmisék és az esti programok, úgymint szentségimádás, közbenjáró ima és hasonlók. Ezek nagyban hozzájárultak lelki feltöltődésünkhöz, korosztálytól függetlenül – különösen a közbenjáró imának volt általános sikere, ahogy megfigyeltem. Szinte mindenki kijött imát kérni, sőt nagyon sokan a barátaikért való imában is aktívan részt vettek (a legfiatalabbak, 13-14 évesek közül is!), és ezt nagy öröm volt látni!

A böjti nap szokás szerint a péntek volt, amikor is a közeli Pusztavacs-Rákóczi telepre zarándokoltunk egy kis templomocskához. A zarándoklatot kiscsoportonként tettük meg, és az út során különféle feladatokat kellett végrehajtani az egyes állomásokon. 🙂 Pusztavacson pedig csendes félóra, lelkitükör, gyónási lehetőség és szentmise várt ránk.

Aztán persze volt sportnap is, ami igen mozgalmasra sikeredett, úgyhogy jól kifáradtak a táborozók estére.

dd_hernad_3_index1Volt még akadályverseny, tánctanulás, kézműveskedés, beszélgetés olyan személyekkel, akik különféle közösségek vagy szerzet tagjaiként evangelizációs munkát végeznek… és persze nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a flash mobot sem, ami újdonság volt a dél-dunás táborban, de azt kell mondjam, mindenki nagyon élvezte, amikor közösen táncoltunk a hernádi parkban péntek este kilenckor! Utána volt egy kis játék, amibe a helyieket is bevontuk, illetve meghívtuk őket a másnapi sportnapra és a délutáni gyerekmisére is.

Szóval igen mozgalmas, eseménydús tábor volt az idei is, unatkozni nem maradt ideje senkinek, ugyanakkor lelkileg feltöltődtünk, új barátságokat kötöttünk és sok szép nyári emléket szereztünk. 🙂

Köszönjük szépen a vendéglátást a hernádi plébánián dolgozóknak és a befogadó családoknak, no meg persze a jó időt Istennek!

Lehet várni a jövő nyári tábort, de addig is legalább négyszer van lehetőség újra találkozni az itt megismert új barátokkal, hamarosan kezdődnek ugyanis a tanév közbeni Dél-Dunás találkozók…

Dobszay Panni  

Táborunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.