A hó sem állta a hétrégiós útját

2013. március 15-17-ig került megrendezésre az idei hétrégiós találkozó. Ezen a három napon a régiókban szolgáló kisebb testvérek (segítők) már a nyári táborokra készülnek. Bár 15-ére leesett a hó és megbénult a tömegközlekedés, mégis hoztuk a szokásos szintet, és több, mint 130-an gyűltünk össze a Tápiósülyi Nagyboldogasszony Plébánián.

Hat folyó és hét régió gyűjtőmedre volt a márc. 15-ei hosszú hétvégén Sülysáp. Ez a Tápió menti nagyközség nagy szeretettel fogadta a Váci Egyházmegyén belüli testvéreit. A zord idő ellenére 120 fiatal jött össze, hogy megbeszéljék a nyári táborokat, és hogy segítsenek azok lebonyolításában.

Március 15-ei, ünnepi Szentmisével kezdtük, felajánlottuk a találkozót és feladatainkat is. A többi program a tábort tervező munkához, és közösség összeszervezéséhez kapcsolódott. Példaként sor került „Magyarország szeretlek!” jellegű játékra, váci egyházmegyés kérdésekkel, így jobban megismerhettük szeretett 7 régiónkat. Éjszaka családok vendégszeretetét élvezhettük. Általános programok voltak az előadások, melyekben arról hallottunk néhány gondolatot, hogy hogyan valljuk meg hitünket, miért és hogyan hirdessük az igét, és hogy mik azok a szeretetdimenziók. Kiscsoportokban átbeszéltük a témát, és saját példákkal igazoltuk őket. Ami kifejezetten tetszett, az az ötletelés. Jobbnál jobb felvetések kaptak hangot, hogy mi módon kivitelezzük missziónkat. Ezeket konkrétan nem árulom el, legyen meglepetés a táborokban. 🙂

Az idei táborok evangelizációs céllal kerülnek megrendezésre. Ezzel próbáljuk nem hívő testvéreinket is hívni az Örömre. Fő eszközeink a közösség összetartó ereje, és a szeretet kinyilvánítása lesz. Éreztetjük velük, hogy mennyire fontosak számunkra, és remek programokkal hívjuk őket, hogy csatlakozzanak egy életvidám, egymást segítő, remek csapathoz.

Nekem személy szerint a beszélgetések jelentettek sokat. Örültem, hogy válthattam pár szót olyan emberekkel, akikkel régen találkoztam. Az új ismeretségekért is hálát adok. A táborokhoz nagy reményeket fűzök. Nagyon király, a megszokottól erősen eltérő, élvezetes programokat találtunk ki. A feladat adott: megmutatni, hogy mi, katolikus fiatalok is tudunk életvidámak, és lazák lenni.

Galéria itt.