Dél-Duna menti ifjúsági találkozó volt

Október 15: egy újabb Dél-Dunás találkozó időpontja, amelynek ezúttal Dunavarsány adott otthont.

dunav_index1Többféle településről gyűlnek ilyenkor össze a fiatalok, sőt vannak olyanok is, akik nem is a Dél-Duna menti régióba tartoznak, mégis rendszeresen eljönnek, hogy eltöltsenek egy élményekben gazdag napot hasonló fiatalokkal. Ezen a találkozón 127-en vettünk részt. Minthogy ez az év a családról szól, folytattuk az eddigi témákat, ezúttal „Mit viszel a batyudban?” címmel.

Reggel, amikor a mi kis csapatunk megérkezett a Szent Kereszt Felmagasztalása templomba, őszintén szólva melegség öntött el, amikor beléptünk a templom ajtaján. Kicsi, de barátságos templom, aminek a légköre megfogott. Főleg miután részesülhettünk Sándor atya szívélyes köszöntőjében. Mindig jó érzéssel gondolok vissza ezekre a találkozókra, és most sem kellett csalódnom.

Dékány Bulcsú élvezetes előadást tartott a templomban, mely napjaink családmodelljeinek bemutatásáról szólt. Azután szokás szerint kis csapatokra lettünk osztva; mindenki elvonult a maga kis közösségével beszélgetni. Ezek a beszélgetések sokat jelentenek számomra, mert ezek után mindig feltöltődve érzem magam lelkileg. Jó hasonló korú emberek véleményét, nézeteit, esetleg életét meghallgatni és a feladott témákat együtt megvitatni.

S ahogyan eddig, itt Dunavarsányban is vendégül láttak minket a helyi lakosok, és nagyon finom ebéddel, meleg teával, és sok-sok sütivel vártak minket a cserkészházban. Természetesen egy Dél-Dunás találkozó sem múlhat el játékok nélkül. Minden állomáson az előadásban hallott családmodellek bemutatása volt a feladat, vicces, játékos formában. Hangos nevetések töltötték be aznap délután a templomtól a cserkészházig tartó útvonalat. A programok végén a nap csúcspontja következett: a szentmise. A templomot bezengte a hangos énekszó, és érezni lehetett közöttünk a Szentlélek jelenlétét.

A szívélyes vendéglátásért köszönet illeti a dunavarsányiakat, László és Zalán atyát a mise celebrálásáért, a jelenlétükért, és persze a régiós kistestvéreket a fáradtságos munkájukért, és hogy színesebbé teszik a hétvégéinket.
Isten áldása legyen Mindnyájukon!

Béres Veronika