Archívum

Papi foci EB – Magyarország a 8. helyen végzett

Több sebből vérző csapatunk a fekete lónak számító, újonc Koszovó ellen lépett pályára. A csütörtök délutáni mérkőzés a 7. helyről döntött.

7. helyért Magyarország – Koszovó 0-3 (0-2)

Ellenfelünk dinamikus, gyors játékkal kezdett és az 5. percben már 2-0-ra vezetett. A kezdeti meglepettség után fiaink magukhoz tértek és átvették a játék irányítását. Ziccereink voltak, kapufát is lőttünk, de sajnos semmi sem sikerült ezen a délutánon csapatunknak. Ahogy lenni szokott, a kihagyott ziccereknek ára volt, és a  végén egy újabb koszovói góllal eldőlt a mérkőzés. A mérkőzés képe alapján a gólkülönbség túlzó.

Csapatunkból 4 játékos is nyilatkozott a mente.hunak:

Stefán Zoltán, a csapat rangidőse: Nagyon jó csapatunk volt! Portugália ellen mindent 1 lapra tettünk fel,szerettünk volna éremmel hazatérni. A számunkra csalódást keltő eredmény után nem tudtunk eléggé felpörögni. Bár a helyezés nem tükrözi, de most volt legjobb a csapatunk. Koszovó meglepett minket, újonc létükre jól játszottak, ők adták a torna legjobb játékosát is. 

Kocsis Dániel, akinek ez volt a 3. Európa-bajnoki részvétele: A kapusaink hiánya és a térdsérülésem miatt én lettem a beugró hálóőr. Zseniális volt a csapat, a többi résztvevő is dicsérte a játékunkat, még nem játszottunk ilyen jól. A portugálok elleni összecsapásból tanulni kell, mentálisan kell előrelépni. Jövőre be kell jutnunk a legjobb 4 közé. Ki kell emelnem a csapategységet, ami kiváló volt a pályán és azon kívül is.

Farkas László csapatunk védője:  Erőnlétben kell előrelépni, és akkor újra ott lehetünk az élbolyban. A csapat mindent megtett ami rajtunk állt. A luzitánok ellen sajnos nem volt szerencsénk, de nem lehetetlen, hogy jövőre végre érmet szerezzünk a tornán. 1-2 fiatallal erősödve, ez sikerülhet is. Az edző Bozóky Imre megdicsérte a csapatot, elmondta, hogy játékban előre léptünk. Ő is reméli, hogy jövőre még jobbak leszünk és újra ott leszünk az elődöntőben.

Grunda Dávid csapatunk egyik újonca: A portugál meccs után sajnos már nem volt meg az a tűz, ami az előtte lévő meccseken jellemzett minket. Újoncként a végső győzelemért szálltam harcba és nagyon különleges volt 200 pappal együtt focizni, hisz erre nincsen sűrűn mód. Örülök, hogy itt lehettem!

További helyosztók:

5. helyért: Szlovákia – Románia 3-1

3. helyért: Lengyelország –Horvátország 3-1
 
Döntő: Portugália – Bosznia-Hercegovina 3-0
 
A bosnyákok kiválóan játszottak, de a gól hiányzott a játékukból. Míg ellenfelük a kevés helyzetükből szinte mindent gólra váltott. A bosnyákok 0-3-nál is mentek előre, nem adták fel, fantasztikusan küzdöttek, ami a nézők kedvére való volt.  Ellenben Portugáliának a szimpátiát a győzelem ellenére sem sikerült elnyernie, talán kevesebb színészkedéssel és trükközéssel más lett volna a helyzet.

Az Európa-bajnokság értékelésekor elsőre hezitáltam, hogy a pohár félig üres vagy tele van.

Adott egy kiváló csapat, de az eredmény bánatunkra nem tükrözte ezt vissza. Az, hogy a 17 résztvevő ország csapatából a mezőny első felében végeztünk nem hagyott kétséget, hogy félig tele van. A labdarúgóinkkal való beszélgetések is megerősítették ezt, noha természetesen szomorúak voltak, mert jobb helyezésre vágytak. Srácok, kedves atyák! Hálás vagyok, hogy „együtt” küzdöttünk ebben a 4 napban, köszönöm az élményt! Jövőre töltsük tele a poharat, főleg, hogy Prágában lesz a 14. Európa-bajnokság. 🙂

Ezúttal mondok köszönetet minden olvasónak, hogy követtétek az eseményeket és a médiás csapatnak a segítségért!

Farkas Zsolt


A kontinensviadal végeredménye: 1. Portugália 2. Bosznia-Hercegovina 3. Lengyelország 4. Horvátország 5. Szlovákia 6. Románia 7. Koszovó 8. MAGYARORSZÁG 9. Szlovénia 10. Ukrajna 11. Ausztria 12. Fehéroroszország 13. Olaszország 14. Montenegró 15. Csehország 16. Albánia 17. Szerbia