Egyéb

Pápai szentmise fontos információk

2023.04.30. – 9:30
Szentmise a Kossuth Lajos téren, a Szentatya homíliája, Regina Caeli imádság. Nagy szeretettel hívunk és várunk mindenkit hazánkból és a környező országokból egyaránt. Az eseményre külön regisztráció nélkül a biztonsági ellenőrzést követően lehet részt venni. A kapuk a hajnali óráktól (reggel hat órától) nyitva lesznek, a térre legkésőbb 8.15-ig lehet belépni, a helyeket érkezési sorrendben töltik fel. Azok számára, akiknek a téren nem jutott hely, a környező utcákban biztosítunk kivetítőket, amelyeken követhetik a liturgiát.

További információk az utazással kapcsolatban

Bár a kedvezmény a menetdíj megfizetése nélküli utazási lehetőséget biztosít, nyomatékosan javasoljuk, hogy a hívek szervezetten, csoportosan utazzanak és csoportos utazásukat mielőbb jelentsék be a közlekedési szolgáltatóknak az alábbi elérhetőségeken.
A MÁV-START a pápalátogatáshoz kapcsolódó utazások ügyében az alábbi csatornákon fogadja az érdeklődő szervezőket és csoportvezetőket.
Csoportos utazások bejelentéséhez részletes segítség, e-mailcímek:
https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/csoportos-utazasi-igeny-bejelentese
Ha az előbbi link nem segített, vagy további igény, például a menetrendszerinti vonatok beérkezésével lehetetlen odaérni a beléptetésre megfelelő időben, akkor az
ertekesites@mav-start.hu címre írhatnak (Dr. Tóth-Maros Dániel személyes és partner értékesítés vezető), megvizsgáltatni esetleges mentesítő járatok beállításának lehetőségét.
A GYSEV Zrt. a vonatkozó csoportos bejelentkezésekhez, közlekedési igények (külön -és/vagy mentesítő járatok) egyeztetéséhez a csoportosutazas@gysev.hu címen várja a csoportvezetők jelentkezését.
A Volánbusz részéről a rendezvcsop@volanbusz.hu címen várják a csoportok megkereséseit. Elsősorban a vasúti ráhordásban tudnak szerepet vállalni, a Budapestre történő utaztatást mentesítő járatokkal csak a kapacitások erejéig (igen korlátozottan) tudják biztosítani.

Mindegyik eseményre van lehetőség saját szervezésű különbusszal érkezni.   Az április 30-i Kossuth téri szentmisére érkező zarándokcsoportok saját szervezésű autóbuszai számára a kapacitás erejéig, jelentkezési sorrendben tudunk parkolóhelyet biztosítani az esemény területétől gyalogos távolságban a Bajcsy-Zsilinszky úton (Budapest, V./VI. kerület).
Az igényeket a következő linken lehet benyújtani:
https://kossuth.ferenc2023.hu/#/bus-registration  

 Az igény elfogadásáról visszaigazolást, majd később behajtási engedélyt küldenek munkatársaink digitális formában, amelyet kinyomtatva kell az autóbusz szélvédője mögé helyezni. A szükséges térképet a behajtási engedéllyel együtt eljuttatjuk a csoportvezetőnek. A pontos parkolóhely nem választható, azt a helyszínen szolgálatot teljesítő szervezők jelölik ki. A saját szervezésű autóbusszal érkező csoportok és az őket kísérő paptestvérek innen a Kossuth térre a többi zarándokhoz és klerikushoz hasonló módon és feltételekkel juthatnak majd be. Kérjük, hogy a biztonsági előírások és az érkező zarándokok nagy száma miatt hosszabb várakozási idővel, nagyobb távolságokkal számoljanak. A program a téren 7:30-kor kezdődik ráhangolódással, közös rózsafüzér imádsággal.

Az utazás tervezésénél, kérjük, vegyék figyelembe, hogy a közlekedési és helyi zárások valamint a biztonsági kapus beléptetés miatt a helyszínen hosszabb idővel kell számolni a bejutásra.

A Kossuth téren a csoportok érkezési sorrendben foglalhatják el a helyüket.

TILOS BEHOZNI
• üvegtárgyat, üvegkulacsot, fémpalackot
• kerékpárt, rollert
• pirotechnikai eszközt
• robbanékony, mérgező vagy gyúlékony anyagot, tartalmazó tárgyat vagy eszközt, lőfegyvert, szúró-, ütő-, és vágóeszközöket, egyéb, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat
• szeszes italt, kábítószert
• drónt vagy bármilyen távirányítható eszközt, játékot
• bármilyen reklámanyagot, jelképet, transzparenst, molinót, feliratot, amely a rendezvény céljával, szellemiségével nem összeegyeztethető
• élő állatot (kivéve a jogszabályban meghatározott segítő és vakvezető kutyákat)
BEHOZHATÓ

  • A rendezvényterületre csak tompa végű esernyő vihető be csomagröntgenben történő átvizsgálást követően;
  • a rendezvényre hozott zászlórudak és a táblák, transzparensek rúdjának hossza nem haladhatja meg az 1,5 métert;
  • a rendezvényterületre csak összecsukható, kisméretű zarándokszék vihető be;
  • műanyag kulacs, műanyag palack.

További kérdés esetén forduljanak munkatársainkhoz az info@ferenc2023.hu címen.

Kérjük, hogy a lehetőségről tájékoztassák, tájékoztassátok az érdekelteket!