Ajánló

Összrégiós 2017

Már nagyon vártam, de végre idén is eljött a tavasz, és a régóta várt összrégiós találkozó is. Március 24-én, késő délután érkeztünk meg a váci Hétkápolnához, az egyházmegye megannyi részéről. A regisztráció után, Dr. Varga Lajos püspök atya szentmiséjén vehettünk részt, majd a Piarista Gimnáziumba mentünk, ahol vacsorával vártak minket. Ezek után egy vidám, csoportos játékban vehettünk részt, lehetőség volt megismerni azt, akit eddig még nem ismertünk.

Másnap reggeli után szentségimádással indítottuk a napot, a gimnáziumhoz tartozó kápolnában, majd az első előadást hallgathattuk meg, a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkészétől, Dr. Farkas László atyától. Az idei táborok fő témája: Isten levele: Mária, és igéje ”Boldog, aki hitt”(Lk1:45) Krisztus anyjának életéről, és áldozatvállalásairól elmélkedhetünk.

A négy előadásból az első a”kegyelemmel-telítettség” öröméről szólt, Mária élete a gyermek Jézus mellett. A második előadás Jézus nyilvános működésének idején szólt édesanyja tevékenységéről. Majd a kiscsoportokban beszélgethettünk, és megismerhettünk más régiókból valókat is. A finom ebéd után egy kis szünetben lazíthattunk ebben a szép városban, persze kihasználtuk a sport és gyónási lehetőségeket is. A harmadik előadás Mária Jézussal való feladatvállalásáról szólt, a kereszt alatt.

Este a sporté volt a főszerep, a foci és a röplabda mellett meccset is lehetett nézni, szurkolva magyaroknak, a portugálokkal szemben, vagy elmélkedhettünk csendben az Oltáriszentség előtt.

A vasárnap reggelt a város ferences templomában kezdtük, majd az utolsó előadást hallgattuk meg – A szép szeretet anyja – Jézus lelkétől vezetve címmel. A kiscsoportok már régiónként álltak össze, a jövő évi tábor volt a téma, és Mária lelkületének továbbvitele. Pakolás és rendrakás után búcsút vettünk Váctól, és mint mindig, most is felejthetetlen emlékeket hagyó hétvégétől.

Molnár Zsófi

IMG_4748

További fotókat a mente.hu Facebook oldalán találsz!