Ajánló

Országosan a tiszta szerelemért idén is

A héten, október 7-én Budapest több plébániája, Eger, Kecskemét, Piliscsaba, Szombathely, Győr, Pécs, a határon túli Érsekújvár és Csíkszereda mellett Sülysáp is csatlakozott a tiszta szerelemért tartott országos imaesthez. Megkértek, hogy számoljak be az ottani történésekről.

 DSC_0014Az Országos Tisztasági Imaestet először 2009-ben Bíró László püspök atya, családreferens indította el. A Váci Egyházmegye is bekapcsolódott ebbe a kezdeményezésbe, először Kókán, napjainkban pedig Tápiósülyben jönnek össze a fiatalok minden hónap harmadik keddjén. A páros vagy éppen párkereső fiatalok a szerelmet – mint Isten csodálatos ajándékát – tisztán szeretnék megélni. Ezt a szándékot az Úr elé hozva, közösen imádkoztunk szerda este az országos alkalmon Tápiósápon. A sápi templomban a kora esti szentmise adta meg az imaest alaphangulatát, melyet Skravanek Gábor atya  celebrált. Rózsafüzér királynéjának az ünnepén a prédikációban arról beszélt, hogy Isten tervében miként helyezkedik el  a szexuális vágy, az egyesülés, és hogyan válhat ez – Őt bevonva- tökéletessé, istenélménnyé számunkra.

DSC_0036Tanúságot Cseri Emília és Dinnyés Patrik  jegyespár tett. Megosztották kapcsolatukban felmerülő egyéni és közös vívódásaikat, kísértéseiket, és beszámoltak arról, hogy Isten segítségét kérve hogyan kezelik ezeket a kihívásokat. Történetüket az út előtt, és az úton lévő résztvevők is tanúságosnak érezhették.

Bár az alkalom főként fiataloknak volt meghirdetve, résztvevők minden korosztályból érkeztek. A tisztaság témája nem korfüggő, ezért a kamaszok és fiatalok mellett friss házasok, gyermekeik, és az idősebb generáció is részt vett az imaesten.

A csöndes elmélyülés idejére atyánk kihelyezte az Oltáriszentséget. Szándékainkat mécsesek képében helyezhettük az Úr elé. Megható volt a dicsőítő dalok aláfestésével imádkozni a gyönyörű céljainkért.

Zárásként összejöttünk a plébánia épületében, ahol kötetlenebbül tudtunk beszélgetni. Új ismeretségeket szereztünk, régen látott barátokkal találkoztunk. Az imaestek az év további részében is várják az érdeklődőket.

Blaschke Sebestyén

Az év hátralevő részének imaest időpontjai:

November 17 – Sülyi templom
December 15 – Sülyi templom
A program: 18:00 szentmise, 18:45 imaest

További képek innen érhetőek el.