Ajánló

Oázis-programok a Párbeszéd Házában

A helyszín reményeink szerint már sokatoknak ismerős, de a programok ezúttal mások. Pár szobával a MentePonttól az Oázis, jezsuiták által működtetett lelkigondozó és mentálhigéniás szolgálat vár titeket egy jó beszélgetésre az alábbi témákban:

1. PárKapcsolat-építő és házassági felkészítő

Létezik örökké tartó szerelem? Hogyan lehet boldog a házasságom? Életadó házassági felkészítő – nem csak jegyespároknak az Oázis és a Jézus Szíve Templom közös szervezésében

Az interaktív alkalmak vezetői:

  • Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes, a Boldogabb családokért családi életre nevelés program szakmai felelőse és
  • Hortobágyi Tibor, a Kecskemét-Széchenyivárosi Közösségépítő Egyesület elnöke, továbbá
  • Horváth Árpád SJ, a Jézus Szíve Templom igazgatója

Jelentkezési határidő: 2016. október 7.
További információ:    oazisiroda@gmail.com  valamint az oázis honlapján

 

 2. A vezető tényleg BENNEM rejlik?

beszeljunk10_1500x1125_vez_4Lelkigondozói és mentálhigiénés szempontok nyomán a vezetésről. Hogyan maradjak ÖNMAGAM vezetői pozícióban? Hogyan hozok döntéseket, hogyan delegálok, hogyan fogadom a dicséretet és a kritikát? Hogyan találhatom meg ebben a szerepben önmagam stílusát, ehhez segítségül véve a történelem egy-egy ismert vezetőjét? A vezetéselmélet bibliai alapjai. A vezető és vezetett ember szempontjai, igényei és kihívásai. Vezetőként mit adhatok? Mire van szükségem, mint vezetett?

Csoportvezetők: Moser Erika pasztorális tanácsadó és Groma Géza mentálhigiénés szakember
További részletek elérhetőek a képre kattintva!

 

 3. Az ÉLET csodája 

A programsorozat a  Beszéljünk róla… sorozat része, ahol az Élet és a termékenység ajándékával, továbbá a női test értékével (tágabban a nemi identitással) foglalkozunk. Testünk titkos jelzéseinek nyomába eredünk, miközben az Élet színpada körül szó lesz termékenységről, szexualitásról. Az alkalom egyben „igen a nemekre”, ahol nők és férfiak is részt vesznek.

Az est vezetői: Hortobágyiné dr. Nagy Ágnes, a Boldogabb családokért családi életre nevelés program szakmai felelőse és Kovács Éva családi életre nevelési tanácsadó, mindketten MFM-munkatársak
A következő alkalom időpontja: 2016. október 4.
Jelentkezési határidő: szeptember 29.
Regisztráció és további információ: oazisiroda@gmail.com

 

4. Szenvedélybetegek hozzátartozói és pedagógusok számára indított önsegítő csoport

szenvedelybetegekHogy legyen hol beszélni arról, ami nehéz, és hogy meg lehessen kérdezni a szakembert arról, amit tudnunk kellene… Elsősorban a szülőket és a függőség témakörében válaszokat keresőket várjuk. Aki a csoporthoz még bátortalan, előzetes bejelentkezéssel egyéni beszélgetésekre is lehetőség van az alkalmak előtt.

Csoportvezető: Régi Annamária drogszakértő szociális munkás, a Cenacolo képviselője
A következő alkalom: szeptember 26.
Részletek: az Oázis honlapján!