Mindenkinek

Kik szervezik a KIHÍVÁST?

A Kihívás Ifjúsági Fesztivált a Váci Egyházmegyén kívül a KFT és egy amerikai katolikus szervezet készíti elő. Így írnak magukról:

Mi is a KFT?

A KFT egy ifjúsági rendezvényként indult, mely Katolikus Fiatalok Találkozója címmel első ízben 2004-ben került megrendezésre. Ennek a rövidítése lett a KFT. A rendezvények fő szervezője az Egyesült Államok egyik legnevesebb katolikus szervezete, a Renewal Ministries.

A KFT azóta is minden évben megrendezésre kerül és nagy népszerűségnek örvend. Nagy örömünkre 2008-ban nem csupán egy helyszínen került megrendezésre, hanem Erdély négy városát érintő turné sorozat előzte meg. Idén is így szeretnénk megszervezni, és ha lehet, még bővíteni is a turnét. Szívesen megszerveznénk egy alkalmat nálatok is!

Ma már azt mondhatjuk, hogy a KFT, mint programszervező iroda működik. Különböző ifjúsági programokat szervez (táborok, találkozók, lelkigyakorlatok, neves előadókat hívunk meg), illetve ilyen jellegű programokat támogatunk.

A KFT elsősorban önkéntesek bevonásával dolgozik, ha szeretnél te is szolgálatot vállalni, növekedni, magadat kipróbálni, szeretettel hívunk, hogy jelentkezz nálunk.

A Renewal Ministriesről bővebben:

A szervezet 1980-as megalapítása óta harmonikus együttműködésben egyházunk vezetésével, a lelki élet megújításán, fellendítésén munkálkodik. Szervezetük elkötelezett híve és zászlóvivője lett a II. János Pál pápa által meghirdetett Új evangelizációnak. A R. M. vezetőségében ott találjuk több Egyesült Államokbeli és Kanadai püspök atya mellett olyan hírességek neveit is, mint Ralph Martin, vagy Peter Herbeck. Rendszeres tv- és rádióműsoraik vannak, könyveket, videókat, CD-ket jelentetnek meg, plébániai missziókat, konferenciákat szerveznek immáron a világ több mint 25 országában. Munkatársaik 1996-ban kezdtek el Magyarországon és Erdélyben dolgozni. A R. M. e két országban szervezett programjainak koordinátora Stephen Thomashefski állandó diakónus. Az ő munkáját segítik mint munkatársak: Magyarországon Kunszabó Zoltán állandó diakónus és Erdélyben Majoros Tibor akolitus.

A R. M-ről bővebb információkat találhat a kedves látogató a : www.renewalministries.net weboldalon.

Tevékenységeink Erdélyben, Magyarországon és Ukrajnában:

Az évente egy alkalommal megszervezett KFT és turné mellett előadásokat tartunk imacsoportok részére, gyermek és ifjúsági foglalkozásokat, tábort szervezünk. Szívesen dolgozunk együtt más szervezetekkel. Különösen sokat dolgoztunk együtt a Keresztirány Ifjúsági Szolgálattal, táborok szervezése és ifjúsági vezetőképzés területén.