MMM

Képzelődő 2.0

Képzelődő 2.0
Média Workshopok Mentés és Szalimos fiataloknak
2. szemeszter: 4+1 alkalmas Adobe Lightroom/fotós workshop


Kedves mindenki! A tavaszi Photoshop-képzés pozitív visszajelzéseitől motiválva idén ősszel a MenteMédia-Misszió és a Szalim Média hív titeket a Képzelődő 2.0-ra!

Ezúttal főleg fotósokat, fotózni vágyókat hívunk egy közös 4+1 alkalmas képzelődésre.

Kinek szól a képzés?


A képzésre minden olyan Mentés és Szalimos fiatalt várunk, akik hobbi szinten fotóznak, vagy komolyan gondolkodnak rajta, hogy szeretnének elkezdeni fotózni és ezt a tudást szeretnék saját plébániai, Mentés, Szalimos, oratóriumi közösségeikbe visszaforgatni.

22046496_1650500735001024_1292494046421291969_nMire számítsunk, ha jelentkezünk?

A képzés workshop jellegű, minden alkalomnak lesz egy technikai fókusza, amelyet egy rövid előadás vezet be, majd ott helyben egyéni/páros projekteket kell majd megoldanotok, amelyben gyakoroljátok amit tanultatok. Érthetőbb lesz a dolog, ha már foglalkoztál valamennyi fotózással, de ha elég motivált vagy, akkor várunk akkor is, ha még csak most szeretnéd elkezdeni. A képzés során foglalkozunk majd: fotótechnikai alapok, fotózáshoz hasznos technikai paraméterek, Adobe Lightroom kezelőfelülete, eszközkészlet, utómunka folyamata, sok kép hatékony utómunkája. A képzés fókuszában inkább az utómunka áll, mint a tényleges fotózás, de tervezünk egy közös irányított fényképezős délutánt a résztvevőknek. A képzésen mentés és szalimos fiatalok is lesznek, így bőven lesz alkalmatok ismerkedni is egymással. Ja, és közkívánatra továbbra is lesz nasi! 🙂

Mikor és hol lesznek a képzések?


A workshopok a Mente Pontban kéthetente szerdánként 18:00-tól kezdődnek és nagyjából 20:30-ig tartanak majd. A dátumok előreláthatóan a következők lesznek (naptárat elő):

1. Október 11. – Adobe Lightroom kezelőfelület megismerése, mit is tud ez a program?
2. Október 25. – Fotótechnikai alapok (terepgyakorlat előkészítése)
3. November 8. – Jógyakorlatok, tanácsok utómunkához
4. November 22. – Rendevényfotózás, hogyan bírkózzunk meg sok-sok kép utómunkájával?

Mit kell hozni a képzésre?

Első sorban magadat jó sok lelkesedéssel és egy laptopot, rajta telepített lighroommal (lehetőleg legalább CC 2015). Amennyiben előre jelzed, limitált számban tudunk laptopot biztosítani a helyszínen. Szeretnénk egy terepgyakorlatot, amelynek keretében kimennénk közösen fotózni az nagy gyönyörű Budapestre. Erre időpontjavaslatunk október 29., de első alkalommal keresünk egy közös időpontot.

Hogy kerülhetek be?

Csak egy online regisztrációra van szükség, viszont maximum 20 főt tudunk fogadni. Túljelentkezés esetén az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:
– a Mentében/Szalimban való aktív részvétel,
– előreláthatóan ott tudsz-e lenni minden alkalmon,
– jelentkezési sorrend.

És az anyagiak?


A lebonyolítási költségekhez 2000 JMF (jó magyar forint) hozzájárulást kérünk mindenkitől, amit az első alkalommal kérünk hozzatok magatokkal. Akinek ez esetleg gondot okoz, az keresse saját közössége Médiafelelősét és megbeszéljük a dolgot. 🙂

Meddig és hol tudok jelentkezni?


Jelentkezni október 8. éjfélig tudsz itt:
https://goo.gl/forms/zu2doa3C2rJ91hO03

SZAL’IMe egy program, amire MENTEn jelentkezned kell! 🙂

Várunk szerettel:
a Mentés és Szalimos médiások