Ajánló

⚽️„… Indul az utazás, csak erre vártál…” ⚽️

A címet kezdhettem volna az Ismerős Arcok: Nélküled dalából ismert sorral is  („… hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk …”)  , valószínűleg a 2016-os labdarúgó EB magyar mérkőzései ugranak be elsőként a kedves olvasónak ezeket hallván .
Bizonyára sokan emlékeznek Szalai Ádám vezető góljára Ausztria ellen, majd Stieber parádés emelésére, amivel kialakult a 2-0-s végeredmény a szomszédok ellen. De nem felejthetjük el Gera bombagólját vagy Dzsudzsák dupláját sem Portugália ellen.

Vajon miért kezdődik egy keresztény oldal ezekkel a mondatokkal?

KépkivágásEzzel a 2 válogatottal lelkipásztoraink is összefuthatnak, ugyanis Horvátország rendezi a 11. teremlabdarúgó Európa- bajnokságot a sokat szenvedett Vukovár városában.
Ausztriával a tavalyi EB-n, mely a felvidéki Nagymihályban volt 0-0-t játszottunk, Portugáliát pedig jó lenne elkerülni, ők a címvédők, az egyik abszolút esélyes. Na, jó a döntőben szívesen látnék ellenük egy meccset, ezzel szerintem hazánknak fiai is kiegyeznének. Csapatunk szeretne a legjobb 6 közé jutni, de ez valahol egy merészebb álom is, de álmok nélkül nem szabad élni, bízzunk benne, hogy valóra válik.
Évek óta a lengyel, a portugál, a horvát és a bosnyák csapat kerül a legjobb négy közé, ami nem véletlen, több labdarúgó múlttal is rendelkező játékosuk is van, rendszeresen edzenek, edzőtáborban készülnek a viadalra.

Ami minket, Váci Egyházmegyéseket külön is lázban tart, hogy a csapat tagja az Ifjúsági Lelkészünk, aki Kosd és Vác-Hétkápolna plébánosa is.
Kedden a csoportmérkőzésekre (13:00-tól) és a negyeddöntőkre, csütörtökön pedig az elődöntőkre, majd a helyosztókra kerül sor.
Egy évvel ezelőtt volt először 15 csapat, ez idén se változik.

A résztvevő országok:
Portugália, Olaszország, Ausztria, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Montenegró, Románia, Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Ukrajna, Fehéroroszország, Kazahsztán és a házigazda Horvátország.
A magyar válogatott tagjai: Barazsuly István (szalvatoriánus szerzetes, Temesvár), Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Farkas László (Váci Egyházmegye ifjúsági lelkésze, Kosd és Vác-Hétkápolna plébánosa), Fejes Csaba  (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye),  Kiss-Rigó László (Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke), Moldván Tibor (görög katolikus ,Miskolci Egyházmegye), Stefán Zoltán(görög katolikus ,Miskolci Egyházmegye) , Veress Zoltán (Egri Egyházmegye), Rockenbauer István Barnabás (ferences szerzetes, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye), Kocsis Dániel (görög katolikus, Hajdúdorogi Főegyházmegye), Szabó Tamás görög katolikus ,Nyíregyházi Egyházmegye) , Szarka Gergely (görög katolikus, Hajdúdorogi Főegyházmegye).
Edző: Bozóky Imre

Lapzárta után érkezett a helyszínről a hír, a sorsolás után.
Csapatunk rendben megérkezett a helyszínre, ahol elfoglalták a szállást.
A csapatokat 4 kalapba sorsolták, mi a 2-ba kerültünk. Az elsőbe a 4 esélyes került: Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, Portugália, Horvátország.
Mi a „B” csoportba kerültünk Portugália, Olaszország, és Csehország mellé. Csapatunk nem volt elkeseredve, hogy a portugálok is velünk egy csoportban vannak, bizakodnak. Az biztos, hogy  a csoportmérkőzések után az A jelű négyesből kapunk ellenfelet.

10:30 –kor közösen szentmisét mutatnak be az Atyák, majd utána kezdődik a hivatalos megnyitó. 13:00-tól pedig előkerül a labda is a csoportmérkőzéseken, ahogy azt korábban már írtam.
Itt meghallgatható egy riport, ami az EB előtt készült Topsi Bálinttal: http://www.koroshircentrum.hu/i1056-Europabajnoksagra-keszul-a-magyar-papi-futsal-valogatott

Az 1. nap eredményei:

Mivel elég sokan követtétek a papi foci EB-s cikkünket, a mai eredményekről egy külön posztban is beszámolunk:

  Magyarország- Olaszország 1-0 (0-0)
  Magyarország- Csehország 2-0 (1-0)
  Magyarország- Portugália (1-3) (0-2)

Így 2. helyen továbbjutottunk a csoportból. A legjobb négy közé jutásért a házigazda horvátokkal játszik a magyar papi válogatott.

A tudósítás folytatása itt és itt található!

Farkas Zsolt