Ajánló

Indul a papi foci EB!

574913_476438465738918_117387557_nFebruár 1. és 5. között a Felvidéken található Nagymihály ad otthont a katolikus papok tizedik teremlabdarúgó Európa-bajnokságának.
Az eddig EB-ken az ötödik hely volt a legjobb eredményünk, melyet 2006-ban Horvátországban, majd 2012-ben hazai pályán, Gyulán ért el  a válogatottunk.
Ezúttal hazánk fiai a B csoportba kerültek, remélhetőleg sikerül megszerezni az első két hely valamelyikét a csoportból való továbbjutáshoz.
Február 1-én 18:00-kor közös szentmisével kezdődik az Európa-bajnokság, majd kedden a csoportmeccsek következnek. Szerda pihenőnap, csütörtökön helyosztók, majd péntek délelőtt szentmisével ér véget a remélhetőleg számunkra sikeres részvétel.
Elutazás előtt Dr. Farkas Lászlóval,  a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkészével beszélgettünk.

Mi a célkitűzése a csapatnak?

Szeretnénk az elődöntőbe bejutni, ez még soha sem sikerült – noha többször már csak kevésen múlt (legközelebb ehhez 2012-ben Gyulán járt a válogatott, miután Horvátország 1 perccel a vége előtt egyenlített).

Mit várhatunk a csoportban?

Bosznia a favorit, de Ausztriánál erősebbek vagyunk, viszont Szlovéniával mindig kiélezett meccseink vannak. Nem lesz könnyű, de tovább kell jutni.

Mennyire hátrány, hogy a csapat nem fiatalodik, ellentétben más országokkal?

Remélhetőleg még egy ideig ez nem jelent hátrányt, ellenben az összeszokottság nagy előnyünk lehet.

A válogatott kerete a következő: Ádám Miklós, Barazsuly István, Bejan-Topsi Valentin, Dr. Farkas László, Fejes Csaba, Dr. Kiss-Rigó László, Moldván Tibor,  Stefán Zoltán, Veress Zoltán, Jármi Zoltán
Edző: Dr. Bozóky Imre

A csoportbeosztások a következők:

A csoport: Lengyelország, Szlovákia, Csehország, Montenegró.
B csoport: MAGYARORSZÁG, Bosznia-Hercegovina, Ausztria, Szlovénia
C csoport: Fehéroroszország, Románia,  Kazahsztán, Fehéroroszország
D csoport: Portugália (címvédő), Ukrajna, Olaszország

Farkas Zsolt