Ifjúsági zsinat 2015

Ifjúsági Zsinat NEKED – VELED – ÉRTED!

 

Egyházmegyénk Püspöke, Dr. Beer Miklós a Váci Egyházmegyei Zsinat záróakkordjaként ifjúsági zsinatot hirdet, 2015. november 13 – 15-ig. Az ehhez kapcsolódó frissített hírek alább olvashatók.
Püspök Atya meghívását ezen a videón nézheted meg.

————————————————————————————————————————————–

hirlevel.kep

A zsinat helyszíne: Vác, Piarista Gimnázium

A zsinat mottója: Esélyünk az Egyház
A zsinat igéje: „…szolgálatuk betöltésére neveljék a szenteket, és felépítsék Krisztus testét.” (Ef 4,12)

A zsinat témája: Hogyan tudnánk fiatalok–papok–katekéták együtt felépíteni minden településen a helyi plébániai közösségekkel és egymással egy testet alkotó élő hitű ifjúsági közösségeket.

A zsinat célja: Fiatalok – katekéták – papok együttműködésének elősegítése katolikus krisztusi ifjúsági közösségek létrehozása és megtartása érdekében, minden településen.

A zsinat két részből áll (új infókkal és programmal frissítve!):

1. Egy másfél napos intenzív zsinati műhelymunkából
2. és egy fél napos egyházmegyei ifjúsági találkozóból (az Ifjúsági Világtalálkozón részt venni szándékozók számára ez egyben előtalálkozó is).

1. A másfél napos intenzív zsinati műhelymunkára előzetes regisztráció alapján lehet bekerülni, ahol a tervezett csoportmunka hatékonysága miatt 180 fős létszámkorlát van. Túljelentkezés esetén      4 szempontot veszünk figyelembe:

  • a jelentkezési sorrendet
  • a saját egyházközségben betöltött aktív szerepet
  • a motiváltságot és az odaszánt időt
  • továbbá hogy minél több településről legyen képviselő

Időpont: november 13 – 15., péntek 17.00–től vasárnap 10.00-ig
A műhelymunka célcsoportja: az egyházmegye papjai, katekétái, közösségben szolgáló fiataljai és pasztorális partnereik

Regisztráció: okt. 31-ig az online űrlapon
E-mailes visszajelzés a regisztrációk elfogadásáról: nov. 7-ig.

A műhelymunkára csak azt tudjuk fogadni, aki legkésőbb szombat reggel 8-kor a helyszínen személyesen beregisztrál, és akinek előzetes online regisztrációját visszaigazoltuk, melyben  vállalta, hogy minimum szombat délután fél4-ig alkotó jelenléttel részt tud venni. Mindez a tervezett műhelymunka folyamatának jellege miatt szükséges. Kivételt képeznek ezalól azok az atyák, akik lelkipásztori okokból nem tudnak végig jelen lenni, és pl. csak a Püspök Atya és papok közti zártkörű tanácskozáson tudnak részt venni szombaton 15:30-tól 17:00-ig. Részükről is szükséges azonban az előzetes regisztráció.

 

2. A fél napos egyházmegyei ifjúsági találkozóra (az Ifjúsági Világtalálkozón részt venni szándékozók számára ez egyben előtalálkozó is)Püspök Atya az egyházmegye minden fiatalját várja középiskolás kortól.

Időpont: november 15., vasárnap délelőttől 15:30-ig
Az esemény meghívottjai: az egyházmegye összes fiatalja, katekéták, papok, pasztorális partnereink

Püspök atya szeretne találkozni az egyházmegye minden fiataljával a ministránsoktól kezdve cserkészeken át a régiósokig, ezért lehetőségetek lesz új emberekkel megismerkedni, akik a legkülönbözőbb plébániákról érkeznek. Néhány településről indítunk buszt, ennek részleteiről az előzetes regisztrációt jóváhagyó értesítőben írunk még. A buszokra csoport regisztrálása is lehetséges.

Az egyházmegyei ifjúsági találkozóval kapcsolódni kívánunk a jövő évi Ifjúsági Világtalálkozóhoz (IVT) is. Így tehát azokra is feltétlen számítunk, akik már az október 3-án kiküldött Váci Egyházmegyei Ifjúsági Körlevél alapján kitöltötték az előzetes IVT-regisztrációt (ha nem kaptad meg a szóban forgó levelet – de tudomásod szerint rajta vagy a levlistán – akkor azt mielőbb jelezd egy, az ifiroda@vaciegyhazmegye.hu-ra írt levélben)! Lesz általános tájékoztatás, a feltett kérdéseket megválaszoljuk, továbbá azok is belekóstolhatnak az IVT hangulatába, akik nem tudnak Krakkóba jönni. Sőt, részesei lehetnek annak a meglepetésnek, amit majd szeretnénk elküldeni a lengyel szervezőknek, így képviselve Magyarországot és Egyházmegyénket.

A korábbi körlevélben ugyan azt írtuk, hogy a vasárnapi ifjúsági találkozóra az ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ nem szükséges, most azonban arra kérünk, hogy mégis tedd meg. Ez a tervezett meglepetés, illetve a Püspök Atya ebéd-felajánlása (virsli) miatt fontos. Természetesen a vasárnapi napon és a szombat délután 4-7-ig tartó működő modellek és jó gyakorlatok blokkon részt vehet mindenki, az is, aki nem regisztrál, de nagyban megkönnyíted a munkánkat, ha előzetes jelzést adsz magadról.

 

Összefoglalva:

Zárt műhelymunka péntek estétől (legkésőbb szombat reggel 8-tól) szombat fél 4-ig – ELŐZETES REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT

Nyitott program:
– katekéták és ifjúsági mozgalmak jó gyakorlatai szombat délután 4-7-ig
– vasárnapi ifjúsági találkozó 10-től fél 4-ig

Ha nem vagy benne biztos, hogy már jelentkeztél vagy sem, akkor inkább jelentkezz még egyszer. Regisztrációra itt van lehetőséged.
————————————————————————————————————————————–

 

Az ifjúsági zsinat költségei:

A nyitott programok ingyenesek, de étkezés szempontjából ez csak a vasárnapi szerény ebédet tartalmazza.

A zárt műhelymunka regisztrációs díja (ami teljes ellátást és szállást is magában foglal) kétféleképpen alakul:
A – 500Ft/fő/teljes hétvége (tornateremben vagy termekben, hálózsákról és laticelről mindenki maga gondoskodik
B – 500Ft/fő/teljes hétvége (30 év felett lehetőség van ezen az áron kollégiumi szobában ágyat kérni, de hálózsák ebben az esetben is szükséges)
C – 2000Ft/fő/éjszaka (Althann Vendégház)

————————————————————————————————————————————–

VATICAN NEWS!
2015. szeptember 21-én Ferenc pápa kinevezte Palánki Ferencet, egykori váci egyházmegyés papunkat a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye élére.

Az eredeti tervek szerint a vasárnap 10:30-kor kezdődő előadást Palánki Ferenc ifjúsági referens Püspök Atya tartotta volna, de beiktatása épp ezen a hétvégén lesz. Ezúton is gratulálunk neki, és kérjük a ti imáitokat is munkájára! A beiktatás miatt tehát a vasárnapi fórumot Dr. Székely János Püspök Atya – szintén az MKPK Ifjúsági Bizottságának tagja – fogja tartani. A 12:00-kor kezdődő szentmisében pedig Dr. Beer Miklós Püspök Atya ünnepel együtt az Egyházmegye fiataljaival, katekétákkal és atyákkal, hálát adva az ifjúsági zsinatért.

————————————————————————————————————————————–

Az ifjúsági zsinat teljes programját itt láthatjátok:

programterv

————————————————————————————————————————————–

Ha még nem regisztráltál az Ifjúsági Világtalálkozóra, ne feledd, hogy annak is okt. 31. a jelentkezési határideje!
Katt: IVT-regisztráció