Egyéb

… hogy milyen volt a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó?

… hogy milyen volt a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó?

„ÚJULJATOK MEG!”

Október 7-én ismét Nagymarosi Ifjúsági Találkozón vehettünk részt, melynek témája a megújulás volt, amely segítségével a keresztény megújulás kérdéskörét dolgoztuk fel. A főelőadást Gájer László atya tartotta: saját élményeiről, hitéről, papi hivatásáról is mesélt.

Hogy érezheti valaki a Jóisten jelenlétét és segítségét, ha elveszettnek érzi magát, vagy ha nem tudja mit csináljon? Laci atya szerint a válasz; bízza rá magát a Jóistenre, mert ő védelmet és vigaszt nyújt.

„Lépjünk be a trónterembe, mert így változtathatunk, és önazonosak lehetünk. Merjétek ezt meglépni! Ha beleállsz, akkor megtapasztalod, hogy az imáid meghallgatásra találnak. Mert ha benne élsz akkor már másként látod a valóságot.”

Majd szentségimádás, és fakultációk következtek. Sok lehetőség közül választhattunk; csatlakozhattunk Kerényi Lajos atyához, kérdéseket tehettünk fel a kispapoknak, de egyénileg is beszélgethettünk, vagy gyónni is lehetett.

Az ebédszünet lehetőséget adott a találkozásokra, régi s új baráti beszélgetésekre. A délután folyamán meghallgathattuk Gönczölné Veronika tanúságtételét, aki Istenkapcsolatáról beszélt, hogy rábízta magát az Úrra, és így megtapasztalta az Ő szeretetét. A végén közösen imádkoztunk azért, hogy mindenki megtapasztalja azt, hogy az Úr mennyire szereti Őt.

A záró szentmisét Felföldi László pécsi megyéspüspök celebrálta, amelyen Beer Miklós váci nyugalmazott püspök és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök is koncelebrált. Felföldi László püspök atya prédikációjában arra buzdított minket, hogy a virtuális világot váltsuk le, és a barátainkkal, szüleinkkel törődjünk.

Köszönjük ezt a tartalmas napot a szervezőknek, az önkénteseknek, az atyáknak, a Jóistennek és a résztvevőknek is!

Én tavasszal is ott leszek, remélem, hogy te is!

Anna