Ajánló

Hívj minket, és mi ott vagyunk!

Lelkisegély szolgálat

A koronavírus okozta helyzet komoly egészségügyi kockázatot jelent mindenkinek, a helyes döntés a személyes találkozások radikális lecsökkentése, ami azonban lelki bezártságot, feszültséget okozhat gyerekeknek, felnőtteknek, fiatal és időseknek egyaránt. Ebben szeretnénk az emberek mellé állni, segítő kezet nyújtva a kétségbeesetteknek, akik elfáradtak és meg vannak terhelve, hogy rajtunk keresztül Krisztus felüdítse őket.

A szolgálat célja: Isten szeretetének, segítségének közvetítése a bajbajutottak felé. Ehhez igénybe vesszük a telefon és az internet adta lehetőségeket. Korosztályonként fókuszált segítésre gondoltunk. A gyerekeket és szülőket az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága intézményein keresztül nyolc pszichológus segíti, az ifjakat az ifjúsági pasztoráció munkatársai, a felnőtteket, időseket pedig hitoktatókból, lelkigondozókból, önkéntesekből álló lelki segítségnyújtók várják, akik szakmai szupervízió mellett végzik tevékenységüket. A segítségnyújtás hétfőtől-péntekig reggel 8 órától este 8-ig egy központi diszpécser szolgálaton keresztül fog működni. A betegeket a kórházi lelkigondozók várják munkaidőben (8-16-ig) a telefonoknál.

Az egyházmegyei szintű szolgálaton belül a fiatalok tehát a MenteMisszió lelkisegély nyújtóit is kereshetik hétfőtől csütörtökig 16-20:00 között a plakáton megadott diszpécser elérhetőségén keresztül.

A lelkigondozás teljes mértékben térítésmentes. Szeretnénk, ha embertársaink éreznék, hogy a nehéz időben, ily módon is mellettük vagyunk.

A beérkezett kérdéseket, üzeneteket bizalmasan, név nélkül kezeljük.

Az alábbi email címen várjuk a megkereséseiteket: lelkisegely@vaciegyhazmegye.hu

Egyházmegyénk központi cikke itt elérhető.