Aktuális Lelkigyakorlatok

Gondolkodj másképp! – Ifjúsági hétvége

Kedves Barátunk!

Szeretettel hívunk Téged a Chemin Neuf Közösség legközelebbi ifjúsági hétvégéjére, melynek témája:

 Gondolkodj másképp!  

Világra jönni… – gyakran hallott kifejezés. Függetlenül attól, hogy kiben hiszünk, milyen értékeket vallunk, egymás testvérei vagyunk. Mindannyian ugyanarra a „világra jöttünk”, ahogy Jézus is. Sokak fejében élhet az a kép, hogy akkor vagyok jó keresztény, ha a szabályokat betartom és húzok egy határt a világ többi része és magam között. Ezzel elutasítva mindazt, ami a keresztény burkomon kívül esik. Viszont mi nem arra lettünk meghívva a Szentlélek által, hogy elhatárolódjunk mindenki mástól a társadalmunkon belül. Biztosan Te is tapasztaltad már, hogy milyen nagy örömöt lelhetünk azokban a pillanatokban, mikor Jézus szeretetét közelebb tudjuk vinni egy olyan testvérünkhöz is, aki nem ismeri őt.

De vajon ezt a szeretetet valóban közvetíteni tudom nem hívő társaim felé is? Kereszténynek lenni csak annyit jelent, hogy betartom a szabályokat és mindenre nemet mondok, ami a világban ér? Vagy Jézust követni úgy is lehetséges, hogy közben jelen vagyok a világban? Valóban a „föld sója” és a „világ világossága” vagyok? Vágyok rá, hogy – Ferenc pápa szavaival élve – én is egy 21. századi szent lehessek?

Most lehetőséget kínálunk számodra, hogy sok-sok előadáson, műhelyen, és tanúságtételen keresztül megtaláljuk a választ ezekre a kérdésekre.

Ha te is szívesen velünk tartanál 2020. március 7-8-án Péliföldszentkereszten, a Szalézi Lelkigyakorlatos Házban megrendezett ifjúsági hétvégén, akkor JELENTKEZZ a honlapon!

A hétvégéről további részleteket találsz a honlapon és a facebook oldalunkon.

Várunk sok szeretettel!
a Chemin Neuf Ifjúsági Misszió csapata

ifjusagi.misszio@chemin-neuf.org

www.chemin-neuf.hu