AjánlóMindenkinek

EZ AZ A NAP! rádió

Érdekes lehet a kérdés, hogy kinek mit jelent a jó zene, a jó rádió. Némelyek nem is tudnak rá pontos választ adni, mikor feltesszük ezt a kérdést, azt válaszolják, hogy az ember érzi, mi jó, és mi nem. Mindenkinek más az ízlése, más az ideálja, ettől vagyunk mindannyian egyediek. Gondoljunk csak bele! Vannak, akik az idegen nyelvű zenéket szeretik, vannak, akik csak a magyar számokat hajlandóak meghallgatni. Egyesek a zene fogalmától is irtóznak, mások pedig a zene nélküli csendet nem képesek elviselni, és éjjel-nappal szólnak körülötte a különböző dalok. Sokan vagyunk, akik egyaránt szeretjük a szerelmes számokat is, és legalább ugyanennyien azok, akik a szabadabb zenéket kedvelik. Egyénfüggő. Ez a rádió azonban, ami az EZ AZ A NAP! fesztiválhoz kapcsolja létezését, minden szempontból, minden ízlés kedvelőinek igényét kielégíti.

rádió„Dicsőítés a nap 24 órájában a hét minden napján! Bárhol, bármikor…

Június 1-jén az Ez az a nap! rendezvényünkön a Budapest Arénában ünnepélyesen elindítottuk internetes rádiónkat, amely a www.ezazanap.hu oldalon keresztül hallgatható!”

Ahogy fellátogattam a rendezvény honlapjára, ez a hír fogadott. Először megkérdeztem magamtól, hogy ha a nap minden órájában dicsőítenek, akkor ez is olyasmi, mint a legtöbb keresztény rádió, és napestig rózsafüzért mormolgatnak rajta? Aztán belehallgattam, és nem, nem olyan! Egyáltalán nem olyan! Fiatalos, lendületes zenéket játszanak rajta, pörgőseket és lassabbakat egyaránt. Lassan két órája hallgatom. Az a véleményem, hogy egy fiatalos, keresztény rádió elég jól ki tudja fejezni azt, hogy kik és milyenek is vagyunk mi, hívők. Tudom, ez elég furcsán hangzik… Sajnos tapasztaltam a világban, hogy sok mai fiatal fejében a hit abból áll, hogy vasárnaponként elmennek a templomba, és egy óráig szorongatják a rózsafüzéreket, meg gregorián dalokat zengenek az Úr dicsőségére.

Külön öröm, hogy elindult az EZ AZ A NAP! rádió, mert bár itt is vallásos tartalmú zenéket játszanak, mégsem olyan elrettentőek a mai fiatalok számára, mint a régi idők dallamai, ezeket ugyanis nem egy kötelezően betartandó hagyománynak tekintik, hanem élettel teli, jó kezdeményezésnek nyitásként a mai világ felé.

Ez a rádió bemutatja, hogyan lehet abszolút fiatalosan dicsőíteni Istent, nem csak ülve, halkan, csendben magadban, hanem felállva, énekelve, táncolva, nevetve. Azoknak a társaimnak ajánlom a hallgatását, akik szeretnének valamilyen új imaformát kipróbálni, és nem riadnak vissza attól sem, hogy olykor különlegesen elevenen imádkozzanak. A zenék jók, így azok is minden bizonnyal szívesen fogják hallgatni, akik nem értik a különböző nyelvű előadókat (mint pl. én sem értek angolul), mert nyelvezettől függetlenül ez a rádió „csak Róla szól!”

Jó szórakozást kívánok mindenkinek!

Levente Barbi